Atenționare de călătorie Ucraina - creșterea infracționalității

De Redactia 22 Februarie 2015, 00:57 Externe

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află sau se deplasează pe teritoriul Ucrainei că, în ultima perioadă, se constată creșterea fenomenului infracțional atât în Odessa, cât și pe traseul Odessa-Kiev, manifestat prin jafuri, furturi de numere de înmatriculare străine, spargeri de mașini etc.

Poliția Rutieră ucraineană a semnalat faptul că în primele două luni ale anului 2015, numai pe partea din proximitatea Odessei a drumului care leagă Odessa de Kiev, au avut loc 18 incidente de genul celor menționate mai sus. Zonele favorabile unde se pot produce astfel de infracțiuni sunt:

1. Km 342, în dreptul localității Novogrigorievka;
2. Km 363, în dreptul localității Starîe Maiaki;
3. Km 401, în dreptul localității Cervonoznamenka;
4. Km 454-455, în dreptul benzinăriilor Okko și Wog.

Infracțiunile au loc cel mai adesea în intervalul orar 02.00-07.00.

De asemenea, Poliția Rutieră ucraineană sfătuiește participanții la trafic să nu oprească în astfel de zone cu excepția cazurilor când este absolut necesar și să nu comunice cu persoanele care se apropie de autoturism. De asemenea, autoritățile ucrainene recomandă conducătorilor auto să telefoneze la numărul '102', în cazul în care sunt implicați într-un astfel de incident, sau la posturile de control ale Poliției Rutiere din Ucraina de la km 320 (telefon +38 093.571.51.01) și 450 (telefon +38 096.378.48.33).

Ministerul Afacerilor Externe recomandă tuturor cetățenilor români care doresc să se deplaseze pe teritoriul Ucrainei să contacteze din timp autoritățile locale, misiunea diplomatică a României la Kiev sau Consulatul General al României la Odessa — Ucraina și să consulte pagina de internet www.mae.ro, pentru informații suplimentare.

Totodată, Ministerul Afacerilor Externe reiterează recomandările de a fi consultate informațiile furnizate prin intermediul aplicației  'Călătorește în siguranță', ce poate fi descărcată pe orice telefon mobil de tip smartphone, și serviciului de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare 'Un SMS îți poate salva viața!'.

 

Autor Redactia 22 Februarie 2015, 00:57 Externe
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii