Un rus arestat in Letonia pentru spionaj

De Mihai NEGOMIREANU 04 Ianuarie 2024, 11:29 Externe

Serviciul de Securitate al Statului din Letonia (VDD) a reținut un cetățean rus la data de 20 decembrie, sub bănuieli de spionaj în favoarea serviciului special rus, a anunțat acesta miercuri 4 ianuarie 2024.

Pe data de 18 decembrie a anului precedent, au fost demarate proceduri penale împotriva acestei persoane pentru colectarea și transferul ilegal de informații clasificate și alte date către un serviciu de informații străin.

Conform informațiilor obținute în timpul investigației, se pare că individul respectiv a adunat și transmis informații legate de infrastructura critică și obiectele militare din Letonia către Serviciul Special rus.

În baza informațiilor deținute de către VDD, se pare că suspectul a oferit și alte forme de sprijin Serviciului Special rus în activități îndreptate împotriva statului Letonia.

VDD a declanșat proceduri penale la cinci locații în și în jurul orașului Riga. O cantitate semnificativă de mijloace media și documente au fost confiscate în vederea investigațiilor detaliate. Suspectul a fost plasat în detenție preventivă ca măsură de securitate.

 

Autor Mihai NEGOMIREANU 04 Ianuarie 2024, 11:29 Externe
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii