Ucraina vrea despagubiri de 50 miliarde de dolari de la Rusia

De Frimu Ghinea 23 Septembrie 2015, 08:41 Externe

Autoritățile ucrainene intenționează să ceară Rusiei despăgubiri de ordinul a 50 miliarde de dolari prin intermediul instanțelor internaționale pentru Crimeea (peninsulă ucraineană anexată de Moscova în martie 2014) și Donbas (unde Rusia sprijină rebelii separatiști cu forțe umane și arme), a declarat marți seara ministrul ucrainean de externe, Pavlo Klimkin, într-un interviu pentru postul de televiziune '24', citat de agenția de presă Unian.

Cred că până la urmă suma în urma acestor procese s-ar putea ridica la mărimea daunelor în 'cazul Iukos'', a indicat șeful diplomației ucrainene, evocând o recentă decizie a Curții de Arbitraj de la Haga care a obligat Rusia la plata unor despăgubiri totalizând 50 de miliarde de dolari în favoarea unui grup de acționari ai companiei Iukos, pe vremuri unul din cei mai mari producători de petrol din Rusia.

'Nimeni nu a intentat până acum un proces la Curtea Internațională de Justiție a ONU (CIJ) pentru nerespectarea Convenției privind finanțarea terorismului. Dacă vom putea dovedi că Rusia a finanțat și finanțează terorismul, aceasta ar putea duce la o serie de circumstanțe complet neprevăzute', a spus ministrul ucrainean de externe.

 

Autor Frimu Ghinea 23 Septembrie 2015, 08:41 Externe
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii