Prejudecăţi fără frontiere - conferinta la Accademia di Romania din Roma

De A.Frangu 04 Martie 2014, 09:12 Externe

Joi, 06 martie 2014, ora 18,00 la Roma este organizata conferinta „Prejudecăţi fără frontiere”. Conferinta se desfasoara in Sala de conferinte a Academiei Române la Roma. Tema conferintei o constituie imigratia, o paralela intre situatia imigrantilor români din Italia si cei din Marea Britanie, informea Institutul Cultural Român.

Detalii in comunicatul de presa:
La începutul anului, presa londoneză aştepta la aeroport invazia iminentă din partea românilor şi bulgarilor în urma liberalizării pieţei muncii în Anglia. Episodul aminteşte de temerile pe care Italia le-a avut cu privire la cetăţenii români, temeri scoase în evidenţă de presa italiană începând cu 2007. Temerile au avut diverse consecinţe la nivel social şi instituţional cu ordonanţe de urgenţă pe tema imigraţiei, un fenomen care doar în rare situaţii a fost aprofundat.

Conferinţa „Prejudecăţi fără frontiere” organizată în data de 6 martie 2014, începând cu ora 18.00, în Sala de conferinţe a Academiei Române de la Roma va încerca să facă o paralelă între situaţia imigranţilor români din Italia şi cei din Marea Britanie. Pe marginea subiectului vor interveni E.S. Dana Manuela Constantinescu, Ambasadoarea României în Italia, Norica Nicolai, europarlamentar, Carmen Okabe, life coach, Mihaela Gavrilă, profesor la Università di Roma Sapienza, Fabio Maria Galiani, avocat expert în imigraţie, Pietro Vulpiani (UNAR) şi Daniela Viţelaru, fondatoarea revistei Romania in Contact.

În acest context va fi prezentată ediţia italiană a revistei româno-engleze lansată la Londra în 2013, Romania in Contact. Iniţiativa aparţine Danielei Viţelaru şi se adresează românilor din întreaga Europă. Cel de-al doilea număr al revistei a dedicat mai multe pagini comunităţii româneşti din Italia.

În cadrul evenimentului va concerta soprana Letiţia Viţelaru (Accademia Teatro della Scala di Milano) acompaniată la pian de Mirco Roverelli.

 

Autor A.Frangu 04 Martie 2014, 09:12 Externe
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate