Președintele Republicii Moldova va fi ales direct de cetățeni

De AGERPRES 04 Martie 2016, 18:10 Externe

Curtea Constituțională a Republicii Moldova a declarat vineri neconstituționale mai multe modificări la Legea Supremă, operate în anul 2000, inclusiv cea care prevede ca președintele republicii să fie ales de către parlament, informează Radio Chișinău și Unimedia.

Curtea Constituțională a stabilit ca, după expirarea mandatului actualului președinte, șeful statului să fie ales prin vot direct.

Instanța supremă și-a motivat decizia inclusiv prin faptul că în anul 2000, atunci când Parlamentul a modificat Constituția, au fost operate modificări în textul inițial avizat de Curtea Constituțională. De asemenea, Curtea Constituțională constată că alegerea președintelui de către parlament a provocat crize politice în Republica Moldova.

Anunțul a fost făcut de președintele Curții Constituționale, Alexandru Tănase, după ce judecătorii au examinat o sesizare depusă în luna noiembrie de un grup de deputați ai Partidului Liberal Democrat (PLDM), în care erau contestate modificările la Legea Supremă din 2000.

 

Autor AGERPRES 04 Martie 2016, 18:10 Externe
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii