MAE - Atenționare de călătorie în Slovenia

De Redactia 30 Decembrie 2014, 18:58 Externe

SloveniaMinisterul Afacerilor Externe informează cetățenii asupra faptului că Agenția de Mediu din Slovenia menține atenționarea de temperaturi foarte scăzute și vânt puternic, pentru zilele de la începutul anului 2015.

Circulația pe autostrăzile și drumurile naționale și județene din Slovenia, în special în regiunile de la frontiera cu Italia și Ungaria, va fi îngreunată din cauza poleiului și a vântului. Traficul va fi lent, vizibilitatea redusă și vor fi înregistrate numeroase blocaje în trafic.

Există pericolul de avalanșe în munți.

Recomandăm conducerea prudentă și respectarea semnelor și avertizărilor de trafic. Reamintim că, în perioada de iarnă, din cauza căderilor de zăpadă, se menține posibilitatea impunerii unor restricționări suplimentare ale traficul rutier pentru autovehiculele grele/camioane pe toate autostrăzile din Slovenia.

Cetățenii români care călătoresc în Slovenia sunt sfătuiți să conducă prudent și să respecte semnele și avertizările de trafic, să echipeze corespunzător autovehiculele pentru trafic pe timp de iarnă și, cu precădere, în cursul nopții, să se asigure că au provizii suficiente de combustibil și alimente. De asemenea, există posibilitatea impunerii unor restricții suplimentare ale traficul rutier, cu precădere pentru camioane, pe toate autostrăzile din Slovenia.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor români care doresc să tranziteze Slovenia să se informeze din timp cu privire la situația traficului rutier și feroviar, a restricțiilor existente, precum și la alertele meteorologice emise în țările învecinate.

Informații privind situația traficului rutier în Slovenia pot fi obținute, 24/24, de la Centrul de informare asupra traficului rutier (http://www.promet.si), precum și la numerele de telefon 1970 (din Slovenia) și 00 386 151 88 518 (internațional).

Ministerul Afacerilor Externe reiterează recomandările de a fi consultate informațiile oferite prin intermediul aplicației pe telefonul mobil și tabletă 'Călătorește în siguranță', a serviciului de alertă prin SMS aferent campaniei de informare 'Un SMS îți poate salva viața!' și prin consultarea 'Ghidului de călătorie pentru sărbătorile de iarnă 2014' disponibil pe întreaga perioadă a sărbătorilor.

 

Autor Redactia 30 Decembrie 2014, 18:58 Externe
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii