Atenționare de călătorie în Croatia - cod rosu si portocaliu ninsoare si vânt

De Redactia 27 Decembrie 2014, 18:29 Externe

Croatia, drumul spre DubrovnikMinisterul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află sau se deplasează pe teritoriul Croației în perioada 28 - 31.12.2014, cu privire la răcirea puternică a temperaturilor însoțită de ninsori abundente și vânt puternic.

Începând cu data de 28.12.2014, regiunea capitalei Zagreb precum și partea centrală a țării se află sub avertizare meteorologică cod portocaliu de ninsoare, așteptându-se formarea unui strat de zăpada de până la 50 de cm.

Pentru regiunea Split - Knin, pe coasta dalmată, s-a emis o atenționare cod roșu de ninsoare abundentă și cod portocaliu de vânt puternic. Sub avertizare meteorologică cod galben de ninsori și vânt se află regiunea Istria (nord-vest) și Slavonia (nord-est).

Totodată, pentru zona de sud a Dalmației - Regiunea Dubrovnik s-a emis cod portocaliu de vânt. Se așteaptă ca pe timpul nopții să se înregistreze temperaturi de până la -20 de grade Celsius.

MAE recomandă cetățenilor români care doresc să se deplaseze sau să tranziteze Republica Croația ca, înainte de a pleca la drum, să consulte paginile de internet ale Ministerului Afacerilor Externe — http://www.mae.ro, Automobil Clubului Croat — http://www.hak.hr/en, Companiei Naționale Croate de Căi Ferate — http://www.hznet.hr, Autorității Portuare Croate — http://www.portauthority.hr și a Agenției Croate de Aviație Civilă http://www.ccaa.hr.

Pentru evitarea eventualelor probleme se recomandă ca autovehiculele să fie dotate corespunzător pentru trafic pe timp de iarnă și, cu precădere în cursul nopții, să existe provizii suficiente de combustibil și alimente.

Ministerul Afacerilor Externe reiterează recomandările de a fi consultate informațiile oferite prin intermediul aplicației pe telefonul mobil și tabletă 'Călătorește în siguranță', a serviciului de alertă prin SMS aferent campaniei de informare 'Un SMS îți poate salva viața!' și prin consultarea 'Ghidului de călătorie pentru sărbătorile de iarnă 2014' disponibil pe întreaga perioadă a sărbătorilor.

Direcția Purtător de Cuvânt și Comunicare

 

Autor Redactia 27 Decembrie 2014, 18:29 Externe
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii