Asociatia Românilor din Italia cere o întelegere între institutiile statului pentru mai multe sectii de votare

De Redactia 11 Noiembrie 2014, 08:15 Externe

Asociatia Românilor din Italia (ARI) considera inutila sacrificarea ministrului de Externe Titus Corlatean în lupta electorala pentru voturile diasporei. Titus Corlatean poate ca a fost un bun ministru de Externe si poate este nedrept sa plateasca în acest fel pentru problemele legate de votul din strainatate.

Subiectul votului diasporei a fost confiscat de unul dintre candidati, este clar pentru toata lumea. In prezent diaspora este manipulata de fortele politicie din România.

Infiintarea de sectii în diaspora este necesara, pentru ca toata lumea sa poata vota si sa nu existe motive de contestare si de anulare a alegerilor.

Cerem un acord urgent între cele mai importante institutii ale statului - Presedintie, Parlament, Guvern, Curtea Constitutionala - pentru luarea deciziei de a mari numarul de sectii, care sa fie subscris si de cei doi candidati ajunsi în turul doi.

Altfel, avem impresia ca cineva cere mai multe sectii de votare stiind dinainte ca legea nu o permite.

Nu este corect ca diaspora sa devina paratrasnetul acestor alegeri. NU suntem responsabili de o situatie pe care nu am creat-o noi.

ARI reaminteste ca ieri, 9 noiembrie 2014, s-au sarbatorit 25 de ani de la caderea zidului Berlinului, dar în aceasta perioada politica din România construieste caramida cu caramida un zid între românii din România si diaspora.

Subiectul votului a fost deturnat în interesul exclusiv al unuia dintre candidati. Am vrea sa vedem aceeasi solidaritate si fata de romînii din diaspora care se întorc acasa pentru ca au ramas fara loc de munca în strainatate. Atunci vrem sa vedem adevarata solidaritate, nu speculatiile politice de acum.

Comunicat ARI - Roma, 10 noiembrie 2014

 

Autor Redactia 11 Noiembrie 2014, 08:15 Externe
Scrie un comentariu

Comentarii

  1. coco 11 Noiembrie 2014, 18:09

    nu mai sint locuri pentru asociatie decit pe centuri

Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii