5 iunie 2015: Ziua Universitară a Materiilor Prime
In data de 5 iunie 2015, între orele 9:30 și 18:00, în sala AN 010 din clădirea Rectoratului Universității Politehnice București (Splaiul Independenței, nr. 313, București) are loc Ziua Universitară a Materiilor Prime.
Comisia Europeană vrea să atragă atenția studenților asupra materiilor tehnice de studiu și a oportunităților de angajare furnizate de acestea. Principalele obiective ale inițiativei pentru o Zi Universitară a Materiilor Prime la București sunt:
- prezentarea către studenți a atractivității sectorului materiilor prime și a oportunităților de carieră în domeniu pentru viitorii absolvenți;
- informarea lor privind creșterea gradului de inovare și de protecție a mediului în sectoarele industriale ce folosesc materiile prime, în viitor (de ex. economia digitală sau cea verde/ecologică).
Dacă studiezi în București, sau în țară, și vrei să participi la eveniment, trebuie să te înregistrezi în pagina dedicată până cel târziu în data de 4 iunie 2015. Dacă nu poți totuși participa la eveniment, poți urmări discuțiile de pe Twitter purtate de @UnivPolitehnica și @Eu_Growth.
Ziua Universitară este promovată și pe conturile de Facebook și Twitter ale Direcției Generale pentru Piața Internă, Industrie, Antreprenoriat și IMM-uri (Comisia Europeană), folosind #RawMaterialsDay și #Rawmaterials .
Context
Scopul inițiativei de a avea o Zi Universitară a Materiilor Prime (Raw Materials University Day / RMUD) este îmbunătățirea competențelor și a ocupării forței de muncă în sectorul materiilor prime în vederea promovării competitivității în domeniu și a unei creșteri durabile, în paralel cu prezentarea uriașului potențial deținut de acest sector în Europa.
Obiectivul este de a atrage tinerii care sunt în curs de a-și alege o specializare, precum și pe viitorii absolvenți, și de a-i informa în ceea ce privește oportunitățile de studiu și carieră în domeniu. În perioada 2014 - 2020, se intenționează a se organiza astfel de evenimente în toate cele 28 de state membre.
Mai mult ca oricând este necesar ca tinerii să răspundă provocării de a crea condițiile necesare pentru o ofertă și utilizare durabile a materiilor prime în UE. Astfel, se vor crea condițiile pentru o creștere economică puternică și pentru combaterea șomajului în rândul tinerilor, având în vedere faptul că peste 30 de milioane de locuri de muncă depind de accesul la materiile prime.
Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.
Scrie un comentariu