România trimisă în judecată pentru nerespectarea legislației europene

De Redactia 19 Noiembrie 2015, 16:34 Euro

Comisia Europeană a decis joi, 19 noiembrie, să trimită România în fața Curții de Justiție a Uniunii Europene pentru lipsa transpunerii în legislația națională a normelor privind conținutul de sulf al combustibililor marini (directiva 2012/33UE), la 17 luni de la expirarea termenului limită.

În temeiul tratatului, Comisia solicită Curții de Justiție a UE impunerea unei amenzi zilnice în valoare de 38.042,60 euro, până la transpunerea de către România a dispozițiilor directivei în legislația națională. Decizia finală privind amenda, precum și cuantumul acesteia, aparțin Curții.
    
Context
Directiva privind reducerea conținutului de sulf din combustibilii marini are ca obiectiv reducerea efectelor poluării atmosferice cu dioxid de sulf. Dioxidul de sulf este un poluant, emis în principal de către nave, dăunător pentru sănătatea umană și mediu, care contribuie la producerea ploilor acide. Poluarea aerului de către navele care staționează în porturi reprezintă un motiv de îngrijorare pentru numeroase orașe costiere, în contextul eforturilor de a atinge valorile-limită ale calității aerului stabilite de Uniunea Europeană.

Termenul limită privind transpunerea corectă și completă a directivei a fost 18 iunie 2014.

 

Autor Redactia 19 Noiembrie 2015, 16:34 Euro
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii