România a încasat, in acest an, peste 2,6 miliarde de euro de la Comisia Europeană

De Alexandrina Iordache 08 Noiembrie 2013, 20:25 Euro
Valoarea fondurilor structurale şi de coeziune rambursate României în perioada 1 ianuarie -7 noiembrie 2013 a ajuns la peste 2,6 miliarde de euro. Suma menţionată a fost rambursată în contul proiectelor derulate de beneficiarii din sectorul public şi privat precizeaza comunicatul de presa al Ministerului Fondurilor Europene.

“Fondurile încasate de România în acest an, de peste 2,6 miliarde euro, demonstrează eficienţa măsurilor implementate, care au permis reluarea plăţilor de către Comisie pentru toate programele blocate în trecut, dar şi asigurarea plăţilor către beneficiari. Subliniez că suma rambursată în acest an este mai mare decât cea încasată în perioada 2007-2012, în care România a atras doar 2,2 miliarde de euro”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

În perioada ianuarie – 7 noiembrie a.c., prin Programul Operaţional Regional fost rambursată cea mai mare sumă - peste 726 milioane de euro. Pe locul al doilea se clasează Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane pentru care au fost rambursate fonduri în valoare de peste 625 milioane de euro. Prin Programul Operaţional Sectorial Transport a fost returnată României o sumă de peste 514 milioane de euro, prin Programul Operaţional Sectorial Mediu – peste 511 milioane de euro, iar prin Programul Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice – peste 196 milioane de euro.

Valoarea fondurilor structurale şi de coeziune returnate României de la începutul acestei perioade de programare şi până la data de 7 noiembrie a.c. se ridica la peste 4,8 miliarde de euro, echivalentul a peste 25% din totalul fondurilor structurale şi de coeziune alocate. În acelaşi timp, valoarea sumelor solicitate Comisiei Europene pentru a fi rambursate României se ridica la peste 5 miliarde de euro, la data de 7 noiembrie a.c, rata de absorbţie curentă depăşind nivelul de 26%.

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene

 

Autor Alexandrina Iordache 08 Noiembrie 2013, 20:25 Euro
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Litera 13  carti pdf gratis

 

 

Publicitate