Regulament nou privind ajutoarele de valoare mică (de minimis) în sectorul producției agricole primare, adoptat de Comisia Europeana

De Alexandrina Iordache 20 Decembrie 2013, 10:42 Euro
Noul regulament adoptat de Comisia Europeana privind ridicarea plafonului si precizarea definiției ajutoarelor de valoare mică (ajutoare de minimis) în sectorul producției agricole primare,  aplicabil de la 1 ianuarie 2014, aduce suma per beneficiar la 15.000 de euro pe parcursul a trei exerciții fiscale, iar plafonul pentru fiecare stat membru la 1% din valoarea producției agricole.

Detalii in comunicatul de presa de mai jos:

Comisia a adoptat un regulament care vizează ridicarea plafonului și precizarea definiției ajutoarelor de valoare mică (ajutoare de minimis) care ar putea să nu fie considerate drept ajutoare de stat.

Comisarul pentru agricultură și dezvoltare rurală, Dacian Cioloș, a declarat: „Acest nou regulament va permite statelor membre să dispună de o marjă de manevră mai mare pentru a acorda ajutoare fără a denatura concurența, mai ales în situații de urgență, iar Comisiei îi va permite să simplifice modul de tratare a ajutoarelor naționale în sectorul agricol.”

Până în prezent, în conformitate cu Regulamentul (CE) nr. 1535/2007, ajutoarele care nu depășeau 7.500 euro per beneficiar pe o perioadă de trei exerciții fiscale sau un plafon de 0,75% din valoarea producției agricole stabilite pentru fiecare stat membru, erau considerate ajutoare care nu denaturează sau nu amenință să denatureze concurența.

Noul regulament, aplicabil de la 1 ianuarie 2014, aduce suma per beneficiar la 15.000 EUR pe parcursul a trei exerciții fiscale, iar plafonul pentru fiecare stat membru la 1% din valoarea producției agricole. În plus, regulamentul conține o definiție mai completă a tipurilor de ajutoare care pot intra în domeniul de aplicare al acestuia.

 

Autor Alexandrina Iordache 20 Decembrie 2013, 10:42 Euro
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii