Programul de dezvoltare rurala al României adoptat de Comisia europeana

De Redactia 27 Mai 2015, 12:44 Euro

Comisia Europeană a adoptat Programul de dezvoltare rurală (PDR) al României la 26 mai 2015. El trasează prioritățile României pentru utilizarea celor aproximativ 9,5 miliarde de euro disponibile în perioada 2014 - 2020.

Programul de dezvoltare rurală al României se concentrează în principal asupra a 3 domenii prioritare:
- promovarea competitivității și restructurarea sectorului agricol din România;
- protecția mediului și schimbările climatice;
- stimularea dezvoltării economice, crearea de locuri de muncă și o calitate mai bună a vieții în satele din România.

Comisarul european pentru agricultură și dezvoltare rurală, Phil Hogan, a declarat: "Sunt bucuros că Programul de Dezvoltare Rurală a României a fost aprobat. Așa cum am subliniat în timpul vizitei mele recente în România, acest program are potențialul să ofere un sprijin însemnat zonelor rurale. Unul dintre cele mai mari atuuri ale conceptului acestui program îl reprezintă prioritățile principale, însă fiecare stat membru sau regiune pot gândi programe care se potrivesc situației lor particulare. Acest lucru este evident acum - programul României concentrându-se pe modernizarea fermelor și restructurarea în vederea creșterii competitivității sectorului agricol, pe conservarea biodiversității și promovarea practicilor agricole prietenoase cu mediul înconjurător, în paralel cu realizarea investițiilor pentru dezvoltarea economiei rurale și îmbunătățirea calității vieții în satele românești."
    
Context
Sprijinul pentru dezvoltarea rurală este al doilea pilon al Politicii agricole comune, furnizând statelor membre un pachet de finanțare UE gestionat la nivel național sau regional în cadrul programelor multianuale cofinanțate. În total, sunt prevăzute 118 programe în toate cele 28 de state membre.

 

Autor Redactia 27 Mai 2015, 12:44 Euro
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii