Noaptea cercetatorilor - 27 septembrie

De Alexandrina Iordache 27 Septembrie 2013, 00:10 Euro
"Noaptea Cercetatorilor" se desfasoara în fiecare an în Europa în a patra zi de vineri din luna septembrie. Au loc evenimente în 25 de state membre (cu exceptia Austriei, Danemarcei si Luxemburgului) ale UE, precum si în Bosnia si Her?egovina, Insulele Feroe, Fosta Republica Iugoslava a Macedoniei, Islanda, Israel, Muntenegru, Serbia si Turcia.

Numarul de orase participante a crescut de la 92 în 2006 la peste 300 de orase în acest an.

"Noaptea cercetatorilor" primeste anual un sprijin financiar de 4 milioane EUR (costul total fiind de 7,5 milioane EUR) din partea actiunilor Marie Curie ale UE, care promoveaza carierele internationale în domeniul cercetarii.

Evenimentul îsi propune sa sublinieze rolul important jucat de cercetare în viata noastra de zi cu zi si carierele stiintifice. Încurajarea mai multor persoane în directia alegerii unei cariere în domeniul cercetarii este cruciala pentru dezvoltarea viitoare a Europei, care depinde din ce în ce mai mult de inovare atât la nivelul produselor, cât si la cel al serviciilor.

Activitatile din cadrul evenimentului sunt selectate printr-un proces competitiv în urma unei cereri de propuneri.

Din România participa *12 orase*, si anume: Brasov, Bucuresti, Cluj-Napoca, Craiova, Galati, Iasi, Oradea, Piatra Neamt, Sinaia, Suceava, Timisoara si Tulcea.


 

Autor Alexandrina Iordache 27 Septembrie 2013, 00:10 Euro
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii