Luna dedicată pietei unice

De Alexandrina Iordache 29 Septembrie 2013, 21:14 Euro
Luni, 30 septembrie 2013, se va deschide, în cadrul Lunii dedicate pietei unice a doua rundă de dezbateri online interactive în direct la care vor participa cetăteni, întreprinderi, organizatii si factori de decizie.

Dezbaterile vor avea ca temă drepturile sociale. Cetătenii si părtile interesate vor avea ocazia să facă propuneri pentru viitorul UE si să le dezbată online, în timp real, cu alti cetățeni, părti interesate, reprezentanti ai autoritătilor, lideri si experti din toată Europa.

Dezbaterile vor avea loc de luni până miercuri (30 septembrie-2 octombrie) si vor viza 35 de idei din 17 tări, de la libertatea de a primi asistentă medicală în orice stat membru la o initiativă care ar facilita fluxul de informatii dintre institutiile de securitate socială din statele membre.

Luna dedicată pietei unice se desfăsoară online pe http://www.yourideasforeurope.eu/ro de-a lungul a patru săptămâni consecutive, în fiecare săptămână fiind analizată o politică diferită:

- 23-25 septembrie, locurile de muncă: Cum să găsiti un loc de muncă, să deschideti o afacere sau să obtineti recunoasterea calificărilor dumneavoastră în Europa?

- 30 septembrie-2 octombrie, drepturile sociale: Care sunt drepturile de protectie socială din cadrul pietei unice a UE în materie de pensii, sănătate, servicii publice etc.?

- 7-9 octombrie, băncile: Ce măsuri s-ar mai putea lua pentru a se proteja depozitele, a se evita o altă criză financiară si a se garanta că băncile investesc în economia reală pentru a se stimula cresterea economică?

- 14-16 octombrie, comertul electronic: Cât de usor este să vinzi produse online sau, în calitate de client, să le cumperi si să îti fie livrate în străinătate? Cât de protejate sunt datele pe care le publici pe site-urile de socializare?

 

Autor Alexandrina Iordache 29 Septembrie 2013, 21:14 Euro
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii