Lansarea unei noi politici a UE în domeniul infrastructurii

De Alexandrina Iordache 16 Octombrie 2013, 07:29 Euro
UE investeste 26 de miliarde EUR în cofinantarea proiectelor de transport care urmaresc sa completeze verigile lipsa la nivel transfrontalier, sa înlature blocajele si sa sporeasca inteligenta retelei.

Vicepresedintele Comisiei responsabil cu transporturile, Siim Kallas, va publica joi, 24 octombrie 2013, la Tallinn, în Estonia, noi harti care ilustreaza cele 9 coridoare majore de infrastructura care vor sustine piata unica a UE si vor revolutiona conexiunile est-vest.

Noua politica pune accentul pe o retea centrala europeana în domeniul transporturilor. Scopul sau este sa concentreze cheltuielile asupra unui numar mai mic de proiecte care pot realiza o valoare adaugata reala la nivelul UE.

9 coridoare vor constitui baza dezvoltarii coordonate a infrastructurii în cadrul retelei centrale. Acoperind cel putin 3 moduri, 3 state membre si 2 sectiuni transfrontaliere, aceste coridoare vor reuni statele membre în cauza, precum si partile interesate relevante.

Lansarea va reprezenta elementul central al „Zilelor TEN-T” de la Tallinn (16-18 octombrie), în cursul carora mai mult de 1 000 de persoane, printre care se numara peste 18 ministri ai transporturilor, membri ai Parlamentului European, directori executivi si parti interesate din toate sectoarele transporturilor, se vor reuni la Tallinn pentru a participa la discutii între experti cu privire la implementarea noului cadru privind politica în domeniul transporturilor.

Vicepresedintele Kallas a declarat: „Transportul este fundamental pentru eficienta economica a UE, însa în prezent lipsesc unele conexiuni vitale. Trebuie sa facem legatura între est si vest si sa transformam mozaicul de transporturi actual într-o retea adevarata. Fara conexiuni bune Europa nu va creste si nu va prospera.”

Sursa: Comisia Europeana

 

Autor Alexandrina Iordache 16 Octombrie 2013, 07:29 Euro
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Litera 13  carti pdf gratis

 

 

Publicitate