Lansarea ediţiei din 2013 a concursului Reporter European

De Redactia 09 Iulie 2013, 11:25 Euro
Reprezentanta Comisiei Europene si Biroul de Informare al Parlamentului European în România lansează o nouă editie a concursului ”Reporter European”. Si în acest an concursul cuprinde o sectiune specială dedicată bloggerilor, intitulată "Blogger European".

Jurnalistii si bloggerii sunt invitati să înscrie în competitie materiale având ca subiect una dintre cele două teme ale concursului: Anul european al cetățenilor si alegerile pentru Parlamentul European din 2014. Materialele pot fi înscrise în cadrul celor trei sectiuni – presă audio, presă video si presă scrisă / online.

Câstigătorilor premiilor I, de la fiecare sectiune, li se va oferi posibilitatea de a efectua un stagiu de trei săptămâni la Bruxelles, pentru o experientă profesională de corespondent de presă acreditat la instituțiile europene.

Câstigătorilor premiilor II, de la fiecare sectiune, li se va oferi posibilitatea de a efectua o vizită de cinci zile la Bruxelles, la institutiile europene, pentru întâlniri sau interviuri cu oficiali ai Comisiei Europene, membri ai Parlamentului European, reprezentanti ai autorităților nationale sau colegi din mass-media.

Câstigătorilor premiilor III, de la fiecare sectiune, li se va înmâna o tabletă iPad.
   
Un juriu mixt, format din specialişti mass-media, bloggeri şi reprezentanţi ai instituţiilor europene din România, va juriza întregul concurs ”Reporter European”, inclusiv componenta dedicată bloggerilor. Printre criteriile de selecţie care vor sta la baza jurizării, se numără: relevanța materialului pentru tema propusă, acurateţea informaţiei, originalitatea perspectivei din care e tratat subiectul si capacitatea subiectului ales de a genera dezbatere publică.

Mai multe detalii despre conditiile de participare, termene limită si modalitățile de înscriere a materialelor sunt disponibile pe paginile de internet dedicate concursului ”Reporter European”, respectiv componentei ”Blogger European”.

 

Autor Redactia 09 Iulie 2013, 11:25 Euro
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate