Parchetul European: Comisia salută acordul privind numirea doamnei Kövesi în funcția nou-creată de procuror-șef european

De Comunicat 14 Octombrie 2019, 17:00 Euro

Parlamentul European și Consiliul Uniunii Europene au convenit asupra desemnării doamnei Laura Codruța Kövesi în funcția nou-creată de procuror-șef european.
*
Context

În fiecare an, bugetele naționale înregistrează pierderi de venituri din TVA în valoare de cel puțin 50 de miliarde EUR ca urmare a fraudei transfrontaliere. Parchetul European va fi un organism independent și descentralizat al Uniunii Europene, care va avea competența de a cerceta, a urmări penal și a trimite în judecată persoanele învinuite de săvârșirea unor infracțiuni care aduc prejudicii bugetului UE, cum ar fi actele de fraudă sau de corupție ori cazurile transfrontaliere de fraudă gravă în materie de TVA.

Regulamentul de instituire a Parchetului European în cadrul cooperării consolidate a fost adoptat la 12 octombrie 2017 și a intrat în vigoare la 20 noiembrie 2017. În prezent, sunt 22 de state membre participante. Sediul Parchetului European va fi la Luxemburg, iar doamna Kövesi va avea un mandat nereînnoibil de șapte ani. Responsabilitatea sa va fi de a organiza activitatea Parchetului European, și anume de a reprezenta această instituție, de a-i direcționa acțiunile și de a-i asigura buna funcționare.

 

Autor Comunicat 14 Octombrie 2019, 17:00 Euro
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii