Dezbatere online privind comertul electronic din cadrul Lunii dedicate Pietei Unice europene

De Alexandrina Iordache 12 Octombrie 2013, 23:05 Euro
In cadrul Lunii dedicate Pietei Unice, se va deschide, luni, 14 octombrie 2013, a patra si ultima rundă de dezbateri online interactive în direct la care vor participa cetăteni, întreprinderi, organizatii si factori de decizie.

Dezbaterile vor avea ca temă comertul electronic. Cetătenii si părtile interesate vor avea ocazia să facă propuneri pentru viitorul UE si să le dezbată online, în timp real, cu alti cetățeni, părti interesate, reprezentanti ai autoritătilor, lideri si experti din toată Europa.

Comisia Europeana foloseste internetul pentru a implica cetătenii si grupări din societatea civilă în agenda sa de politici. Forumul online oferă părtilor interesate o linie de comunicare unică si imediată cu factorii de decizie de la Bruxelles.

De-a lungul Lunii dedicate Pietei Unice, forumul a găzduit dezbateri succesive axate pe patru teme: locurile de muncă, drepturile sociale, băncile si comertul electronic, în toate cele 24 de limbi ale UE.

Dezbaterile se vor desfăsura de luni până miercuri (14-16 octombrie 2013) si vor viza peste 100 de propuneri de politici privind comertul electronic din 24 de tări, deja prezentate de cetăteni activi pe internet, de la o propunere de a permite accesul online nerestrictionat la muzică, filme si cărti în întreaga Uniune Europeană, până la o initiativă care ar crea un mecanism de reactie rapidă pentru situatiile în care producătorii, furnizorii sau distribuitorii nu îsi îndeplinesc obligatiile privind livrarea transfrontalieră de mărfuri în UE.

În plus, vor avea loc 26 de discutii în direct pe internet în 14 limbi diferite, cu vorbitori din cadrul societătii civile si al institutiilor UE.

Presedintele Comisiei, José Manuel Barroso, va conduce în direct pe internet discutia care închide Luna dedicată Pietei Unice si care va avea loc la 16 octombrie 2013.
   
După încheierea dezbaterilor pe cele patru domenii de politică, la 23 octombrie 2013, se va desfăsura o dezbatere televizată, transmisă pe postul Euronews, în care se vor aborda concluziile tuturor acestor discutii. La această dezbatere finală cu comisarul Barnier vor fi invitati cinci dintre participantii la cele patru săptămâni de dezbateri, care îsi vor prezenta ideile de schimbare a Europei.

Sursa: Comisia Europeana/Romania


 

Autor Alexandrina Iordache 12 Octombrie 2013, 23:05 Euro
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Litera 13  carti pdf gratis

 

 

Publicitate