Concursul Lider European

De Alexandrina Iordache 22 Septembrie 2013, 23:42 Euro
Concursul Lider European se deruleaza la nivel national si este deschis tuturor liceelor din România. Concursul, dezvoltat de Reprezentanta Comisiei Europene în România în parteneriat cu Ministerul Educatiei Nationale, are rolul de a dezvolta abilitatile elevilor de leadership si de a le pune în valoare în contextul unor activitati legate de valorile si temele europene.
 
Conform regulamentului concursului, proiectele implementate trebuie sa se încadreze într-unul din domeniile: Mediu, Social, Cultural, Alegeri europarlamentare 2014.

Pentru a putea participa la concursul de proiecte Lider European, cadrele didactice trebuie sa înscrie liceul în campanie pe www.europacasanoastra.ro,completând formularul de la rubrica Înregistreaza-te aici.

Echipa de proiect (alcatuita din cei 4 elevi si profesorul coordonator)  va identifica o problema din comunitatea locala si va trebui sa realizeze un proiect prin care sa încerce sa rezolve problema identificata. Cei 4 elevi trebuie sa atraga si sa implice în proiectul lor voluntari. Pot implica oricât de multi  voluntari.

Un profesor coordonator poate înscrie o singura echipa în competitie. Un liceu poate implementa si înscrie în concurs mai multe rapoarte. Fiecare profesor coordonator va înscrie liceul în campanie.

Dupa implementarea proiectului, profesorul coordonator va redacta si completa un raport urmând ca proiectul sa fie verificat si trimis juriului pentru evaluare. Termenul limita pentru trimiterea proiectelor este 15 noiembrie 2013.

Raportul realizat dupa modelul existent pe website, va putea fi încarcat pe website-ul www.europacasanoastra.ro în contul profesorului coordonator.

Evaluarea proiectelor se va face în perioada 15 noiembrie – 5 decembrie 2013 si are doua etape:
- etapa initiala în cadrul careia vor fi jurizate toate proiectele primite din întreaga tara si vor fi selectate cele mai bune 25 proiecte. Profesorii coordonatori ai celor 25 de proiecte vor câstiga o excursie de 2 zile la Bruxelles la Comisia Europeana.
- etapa finala: din cele 25 proiecte alese în cadrul etapei initiale, vor fi selectate cele mai bune 8, iar cele 8 echipe finaliste isi vor prezenta proiectele la Bucuresti, în fata juriului.

Se acorda trei premii si 5 mentiuni. Elevii care vor realiza cele mai bune proiecte vor primi premii în bani: 700 euro pentru locul I, 500 euro locul II si 300 euro locul III, 100 euro pentru cele 5 mentiuni.

Profesorii coordonatori ai celor mai reusite 25 de proiecte vor câstiga o excursie la Bruxelles la Comisia Europeana iar toate cadrele didactice care vor încarca rapoarte pe website vor primi diplome de participare.

Premierea câstigatorilor programului “Lider European” se va face în cadrul unei ceremonii ce va avea loc la sediul Reprezentantei Comisiei Europene în România în luna noiembrie/decembrie.

 

Autor Alexandrina Iordache 22 Septembrie 2013, 23:42 Euro
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii