Aproximativ 31 de milioane de euro din FSIE, pentru reabilitarea unor porţiuni din DN 15 şi DN 15A

De Redactia 04 Mai 2016, 17:35 Euro

Comisia Europeană a aprobat miercuri, 4 mai,  finanÅ£area proiectului privind reabilitarea legăturilor rutiere Tȃrgu MureÅŸ – Reghin ÅŸi Reghin – Sărăţel, parte a DN 15, respectiv DN 15 A, a cărui valoare eligibilă se ridică la peste 37 de milioane de euro.

CofinanÅ£area din partea Uniunii Europene, prin Fondul european de dezvoltare regională, este de peste 31 de milioane de euro. Proiectul vizează reabilitarea a aproape 25 de km din DN15, între Târgu MureÅŸ ÅŸi Reghin, precum ÅŸi a aproximativ 47 de km din DN 15A, între Reghin ÅŸi Sărăţel.
    
Comisarul pentru politică regională, Corina CreÈ›u, a declarat: ,,Acest proiect este încă o dovadă a interesului mare pe care Comisia Europeană îl acordă modernizării ÅŸi dezvoltării infrastructurii de transport din România. Prin reabilitarea ÅŸoselelor care leagă localităţi importante din judeÅ£ele MureÅŸ ÅŸi BistriÅ£a-Năsăud, se asigură o mai bună conectivitate rutieră în centrul ţării, creându-se totodată premisele unui transport mai sigur ÅŸi mai rapid."
    
Proiectul este cofinanÈ›at prin Programul OperaÈ›ional Sectorial „Transport” al României, în cadrul axei prioritare 2 „Modernizarea È™i dezvoltarea infrastructurii naÈ›ionale de transport în scopul dezvoltării unui sistem de transport durabil” în perioada 2007-2013.

 

Autor Redactia 04 Mai 2016, 17:35 Euro
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii