Comisarul european Corina Crețu în prima vizită oficială din 2017 în România

De Redactia 14 Martie 2017, 10:22 Euro

Comisarul european pentru politică regională, Corina Crețu, se va afla în România, în perioada 15-17 martie 2017, pentru a discuta Cartea Albă privind viitorul Europei cu autoritățile române și societatea civilă. Totodată, doamna Corina Crețu va discuta cu reprezentanții guvernului situația utilizării fondurilor structurale în România pentru perioada financiară 2014-2020.

La începutul vizitei sale, înaltul oficial european va avea o întâlnire cu comisiile reunite de afaceri europene ale Senatului și Camerei Deputaților, pentru a discuta cele cinci scenarii privind viitorul Europei. Același subiect va fi dezbătut și cu studenții de la Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA), în suita de evenimente "Dialog cu Cetățenii", organizată de Comisia Europeană.

„Vin în România într-un moment crucial pentru Europa, când se discută cele cinci scenarii privind viitorul Uniunii Europene cu 27 de state membre. Este o oportunitate unică pentru România să participe la această decizie istorică. Prin prezența mea la București, doresc să lansez, în numele Comisiei Europene, o largă dezbatere națională care să contureze opțiunea românilor pentru viitorul Europei”, a declarat doamna Corina Crețu.

Joi, 16 Martie, comisarul european se va întâlni cu dl. Sorin-Mihai GRINDEANU, prim-ministrul României, precum și cu dna Sevil SHHAIDEH, viceprim-ministru și ministrul dezvoltării regionale, administrației publice și fondurilor europene, dna Rovana PLUMB, ministrul-delegat pentru fonduri europene, dl. Florian-Dorel BODOG, ministrul sănătății, dl. Mihai TUDOSE, ministrul economiei, precum și cu dna Gabriela FIREA, primarul-general al municipiului București, și cu dl. Daniel TUDORACHE, primarul Sectorului 1 – București.

„Cu această ocazie, îmi doresc ca împreună cu autoritățile responsabile din România să identificăm modalitățile cele mai bune de a coopera astfel încât țara noastră să încheie cu rezultate cât mai bune perioada financiară 2007-2013 și să recupereze cât mai repede întârzierile înregistrate în noua perioadă financiară (2014-2020). La nivelul Comisiei Europene, împreună cu serviciile Direcției Generale pentru Politică Regională (DG REGIO), suntem gata să oferim tot sprijinul necesar unui progres rapid în domeniile prioritare în acest moment: desemnarea autorităților de management și control, îndeplinirea condiționalităților ex-ante rămase restante, accelerarea implementării și deblocarea tuturor proiectelor, debirocratizarea și simplificarea procedurilor la nivel național și, nu în ultimul rând, consolidarea capacității administrative la nivel regional și local”, a mai declarat comisarul european Corina Crețu, înaintea vizitei.

 

Autor Redactia 14 Martie 2017, 10:22 Euro
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii