Cerul şi Pământul- expozitie de ouă încondeiate şi ceramică figurativă la sediul Comisiei Europene din Bruxelles

De Europe Direct Braila 30 Martie 2012, 17:32 Euro
Cu ocazia sărbătorilor de Paşti, comisarul european pentru agricultură şi dezvoltare rurală Dacian Cioloş a vernisat aseară, la sediul Comisiei Europene din Bruxelles, expoziţia "Cerul şi Pământul" - ouă încondeiate şi ceramică figurativă - a artiştilor români Lucia Condrea şi Nicolae Diaconu.

Expoziţia a adus la Bruxelles lucrări unicat, inspirate din tradiţia încondeierii ouălor şi din arta modelării lutului. "Un Paşti românesc în inima Uniunii Europene este încă o reflectare a contribuţiei noastre la o Europă îmbogăţită de diversitatea valorilor şi tradiţiilor autentice", a declarat comisarul Dacian Cioloş la deschiderea expoziţiei. "Măiestria acestor creatori poartă amprenta satului românesc, la confluenţa dintre  tradiţie si modernitate, ca parte a universului rural european".

Organizată sub patronajul comisarului european, în parteneriat cu Reţeaua Naţională de Dezvoltare Rurală din România, expoziţia este deschisă în Galeria Preşedinţilor, la Berlaymont, Rue de la Loi 200, Bruxelles, până la data de 4 aprilie 2012.


 

Autor Europe Direct Braila 30 Martie 2012, 17:32 Euro
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate