Centrala fotovoltaica de producere a energiei electrice in comuna Cornu, jud. Prahova

De Alexandrina Iordache 19 Octombrie 2013, 11:22 Euro
Joi, 17 octombrie 2013, în localitatea prahoveana Cornu, presedintele Consiliului Judetean Prahova, Mircea COSMA a participat la semnarea contractului de finantare pentru proiectul "Centrala fotovoltaica de producere a energiei electrice din conversia energiei solare în Comuna Cornu, judetul Prahova”.
 
Proiectul este finantat în cadrul Programului Operational Sectorial "Cresterea Competitivitatii Economice” (POS–CCE), axa prioritara 4 "Cresterea eficientei energetice si a securitatii furnizarii în contextul combaterii schimbarilor climatice”, D.M.I 2 "Valorificarea resurselor regenerabile de energie pentru producerea energiei verzi”.

Valoarea totala a proiectului este de 38.270.610 lei, iar obiectivul principal este valorificarea resurselor de energie regenerabila (energie solara) prin montarea unei centrale fotovoltaice care sa acopere consumul de energie electrica pentru toate institutiile si obiectivele publice din comuna Cornu.

Dupa cum a precizat presedintele Mircea Cosma, în viitor,  la nivelul  Judetului Prahova, astfel de proiecte ce implica surse de energie regenerabila vor fi dezvoltate în majoritatea localitatilor. Consiliul Judetean Prahova a sprijinit si alte administratii locale sa implementeze astfel de proiecte de centrale fotovoltaice si în localitatile Mizil si Banesti, judetul Prahova  ocupând în acest sens primul loc pe tara.

La eveniment a mai participat si secretarul de stat în Ministerul Economiei, Mihai Albulescu precum si primarul localitatii Cornu, Cornel Nanu.


 

Autor Alexandrina Iordache 19 Octombrie 2013, 11:22 Euro
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Litera 13  carti pdf gratis

 

 

Publicitate