Patru orașe românești rămân în competiția pentru titlul de Capitală Culturală Europeană

De Redactia 15 Decembrie 2015, 20:02 Euro

Baia Mare, Bucureşti, Cluj şi Timişoara au fost selectate vineri, 11 decembrie, să participe la cea de-a doua etapă a competiției pentru titlul de Capitală Culturală Europeană 2021. Nominalizarea a fost făcută de un grup de experţi independenţi, în urma evaluării candidaturilor a 14 orașe românești.

Cele 4 orașe își pot finaliza candidaturile până vara viitoare. Grupul de experți se va reuni din nou în septembrie 2016, la București, pentru a selecta orașul românesc care va fi Capitala Culturală Europeană 2021.

Nominalizarea pentru acest titlu poate conduce la beneficii semnificative din punct de vedere cultural, economic şi social pentru oraşele selectate, cu condiţia ca oferta lor să fie parte a unei strategii de dezvoltare culturală pe termen lung.
    
Context

În 2021, România va găzdui Capitala Culturală Europeană pentru a doua oară, după Sibiu, în 2007. De asemenea, în același an, va fi aleasă și o Capitală Culturală Europeană din Grecia și una dintr-un stat candidat.

Candidaturile orașelor Alba Iulia, Arad, Bacău, Baia Mare, Brăila, Brașov, București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Sfântu-Gheorghe, Suceava, Târgu-Mureș și Timișoara au fost examinate de un grup compus din 12 experți independenți, doi numiți de Ministerul Culturii din România și 10 numiți de instituții și organisme ale Uniunii Europene.

În 2015, Capitalele Culturale Europene sărbătoresc 30 de ani. Născut în 1985, proiectul Capitalelor Culturale Europene a devenit unul dintre cele mai ambițioase proiecte culturale din Europa și una dintre cele mai cunoscute și mai apreciate activități ale Uniunii Europene. Capitalele Culturale Europene promovează diversitatea culturală și sprijină contribuţia culturii la dezvoltarea oraşelor.

 

Autor Redactia 15 Decembrie 2015, 20:02 Euro
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii