MFE lansează în consultare publică documentele pentru un nou apel dedicat sprijinirii grupurilor vulnerabile

De Redactia 02 Octombrie 2014, 00:24 Euro
Ministerul Fondurilor Europene, prin Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POS DRU), supune consultării publice Ghidul Solicitantului Condiţii Specifice pentru cererea de proiecte „Sprijin pentru integrarea grupurilor vulnerabile pe piaţa muncii”.

În cadrul apelului care urmează să fie lansat vor fi acordate fonduri pentru grupuri vulnerabile precum: persoane fără adăpost, categorie care include şi persoanele de vârsta a treia, dar şi tineri cu vârste de peste 18 ani care părăsesc sistemul instituţionalizat de protecţia a copilului, imigranţi, refugiaţi şi persoane care solicită azil.

„Mă bucur că astăzi, de Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice, lansăm în consultare publică documentele necesare pentru lansarea unui nou apel în cadrul Programului Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane prin care să finanţăm proiecte care vor sprijini grupurile vulnerabile, implicit persoanele de vârsta a treia. Este datoria noastră, a demnitarilor acestei ţări, să ne îngrijim şi de cei care ne-au dat viaţă, de cei care ne-au îndrumat”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

În cadrul acestei cereri de propuneri de proiecte, beneficiar eligibil va fi Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice. Cererea de finanţare va putea fi depusă în parteneriat cu asociaţii de întrajutorare, cooperative sociale, ONG-uri cu activitate relevantă pentru specificul Domeniului Major de Intervenţie 6.2 din cadrul POS DRU, autorităţi ale administraţiei publice locale etc.

NOTĂ:
Ministerul Fondurilor Europene aşteaptă propuneri şi sugestii pe marginea documentelor necesare pentru lansarea cererii de proiecte „Sprijin pentru integrarea grupurilor vulnerabile pe piaţa muncii”, în cadrul Domeniului Major de Intervenţie 6.2 POS DRU, până la data de 6 octombrie a.c., ora 12.00, la următoarea adresă de e-mail: consultareGSCS@fonduri-ue.ro.

Schiţa Ghidului Solicitantului Condiţii Specifice pentru cererea de proiecte “Sprijin pentru integrarea grupurilor vulnerabile pe piaţa muncii” este publicată pe site-ul Ministerului Fondurilor Europene.

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene

 

Autor Redactia 02 Octombrie 2014, 00:24 Euro
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii