Jens Stoltenberg ( NATO) : Ne vom dubla eforturile și vom conlucra și mai strâns pentru a contracara ascensiunea extremismului

De AGERPRES 17 Noiembrie 2015, 10:40 Euro

NATO și Uniunea Europeană trebuie să coopereze mai strâns pentru a preveni atacuri de tipul celor comise vineri noaptea la Paris și soldate cu 129 de morți și cel puțin 350 de răniți, a declarat luni secretarul general al Alianței Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, care a evidențiat riscurile reprezentate de provocări neconvenționale precum atacurile cibernetice și radicalismul, relatează Reuters.

'Ne vom dubla eforturile și vom conlucra și mai strâns pentru a contracara ascensiunea extremismului, care poate inspira asemenea atacuri oribile aici', a spus Jens Stoltenberg într-o reuniune la care a participat și șefa diplomației europene Federica Mogherini.

Secretarul general al NATO a accentuat că Alianța Nord-Atlantică și UE nu își mai pot permite să elaboreze politici paralele care vizează obiective similare. 'Când mizele sunt atât de ridicate și nevoile cresc, mai pot NATO și Uniunea Europeană să continue ca până acum?', s-a întrebat Stoltenberg.

 

Autor AGERPRES 17 Noiembrie 2015, 10:40 Euro
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii