Comisia Europeană a stabilit măsuri de sprijin pentru producătorii din sectorul fructe și legume

De Redactia 13 August 2015, 23:36 Euro

În urma prelungirii embargoului Federaţiei Ruse impus produselor agroalimentare ale Uniunii Europene, Comisia Europeană a stabilit măsurile de sprijin excepțional cu caracter temporar suplimentar pentru producătorii din sectorul fructe și legume prin adoptarea Regulamentului Delegat (UE) 1369/2015 al Comisiei din 7 august 2015 de modificare a Regulamentului Delegat (UE) nr. 1031/2014 de stabilire a unor măsuri de sprijin excepționale cu caracter temporar suplimentare pentru producătorii de anumite fructe și legume.

Cantitatea repartizată României este de 3.000 tone. Perioada aplicării acestor măsuri excepționale este de la data de 8 august 2015 și până la data epuizării cantității de 3.000 tone sau până la data de 30 iunie 2016.

Măsurile pentru care se acordă despăgubire din fonduri UE sunt cele prevăzute la art. 1 alin. (1) din RegulamentulDelegat (UE) 2015/1369 al Comisiei, respectiv retragerile de pe piaţă și nerecoltarea şi recoltarea înainte de coacere. Beneficiarii acestor măsuri de sprijin pot fi organizaţiile de producători precum și producătorii de fructe şi legume care nu sunt membri ai unei organizaţii de producători.

În conformitate cu prevederile art. 411 alin. (7) din ordinul nr.694/2008 cu modificările și completările ulterioare, destinaţiile permise pentru produsele retrase sunt distribuţia gratuită, distrugerea, utilizarea sub formă de hrană proaspătă sau procesată pentru animale, compostare.

Produsele vizate, în conformitate cu Regulamentul UE, sunt: tomatele, morcovii, ardeii, varza albă, conopida, castraveții, ciupercile, merele, perele, fructele roșii, strugurii de masă, kiwi, lămâile, piersicile și nectarinele.

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură va monitoriza zilnic cantităţile de produse care fac obiectul măsurilor menționate mai sus şi va sista aplicarea acestor măsuri la data epuizării cantității alocate României.

 

Autor Redactia 13 August 2015, 23:36 Euro
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii