Comisia Europeana apreciaza progresele inregistrate de Romania in elaborarea Master Planului de Transport

De Redactia 04 Iunie 2015, 19:50 Euro

Comisarul european pentru politici regionale, d-na Corina Crețu, a primit ieri vizita ministrului transporturilor din România, d-l Ioan Rus, pentru a
discuta ultimele aspecte referitoare la Master Planul de Transport.

În urma discuțiilor, comisarul european a declarat:

- „Am avut o întâlnire foarte fructuoasă cu ministrul transporturilor Ioan Rus pe marginea Master Planului de Transport. Acesta este un document național strategic care stabilește o hartă prioritară de dezvoltare a infrastructurii de transport pe termen lung, fiind o condiționalitate ex-ante pentru finanțarea proiectelor de mare infrastructură din Fondurile Structurale și de  Investiții  Europene”.

- ”Comisia Europeană apreciază progresele înregistrate de România în elaborarea Master Planului de Transport. România are cel mai avansat model de Master Plan, din cele 22 de state membre care pregătesc în prezent un astfel de document. Mai avem câteva aspecte de discutat cu reprezentanții Ministerului Transportului în cursul lunii iunie, însă per ansamblu suntem pe drumul cel bun”.

- ”Obiectivul nostru comun, al Comisiei Europene și al Guvernului României,
este acela de a reuși să finalizăm și să adoptăm Programul Operațional pentru Infrastructură Mare și Programul Operaţional Regional până la jumătatea lunii iulie, astfel încât să se poată începe implementarea proiectelor”.

 

Autor Redactia 04 Iunie 2015, 19:50 Euro
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii