Un nou program energetic pentru administratia din Kiev

De Frimu Ghinea 05 August 2015, 10:09 Energie Verde

Marti 04 august 2015 a fost semnat memorandumul privind cooperarea în eficiența energetică a clădirilor rezidențiale între Agentia de Eficienta Energetica Kiev și Administrația de Stat a orașului Kiev. "Pentru Agenția este esențial să semneze astăzi un memorandum de capital, cu primarul, care are o vasta experienta in tarile occidentale, care au devenit un exemplu de eficiență energetică în Ucraina", - a spus Serghei Savchuk presedintele agentiei.

"Am semnat un memorandum de 21, inclusiv administrația orașului Kiev intenționează să ramburseze guvernele locale ale ratei dobânzii sau a creditului", - a spus președintele Derzhenerhoefektyvnosti și a adăugat că statul ramburseaza 20%, 30% și 40% din valoarea creditului. Programul se adreseazacatre locuitorii de clădiri individuale și multifamiliale. Programul de eficienta energetica doar luna trecuta a crescut de două ori iar valoarea fondurilor împrumutate s-a ridicat la 250 mil grivne.

Primarul Kiev-ului, Vitaly Klitschko a spus: "Eficiența energetică - o prioritate nu numai pentru Kiev, dar și pentru întregul stat. Ucrainienii consumă de cinci ori mai multă energie decât media europeană. Prin urmare, programul de eficiență energetică este foarte important - nu numai că economisește bani, dar, de asemenea, are scopul de a spori independența energetică a țării noastre. Vom sprijini această inițiativă în orice mod".

Prin acest program de eficienta energetica se acorda imprumuturi pe termen lung pentru instalarea, schimbarea sau imbunatatirea sistemelor energetice. O parte din valoare este rambursata de stat sau de autoritatile locale.

 

Autor Frimu Ghinea 05 August 2015, 10:09 Energie Verde
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii