România va stimula energia verde sustine ministrul Rovana Plumb

De Mihai Vintilă 24 Iunie 2012, 18:32 Energie Verde
Actiunile prioritare la Romaniei in cadrul Conferinţei ONU privind Dezvoltarea Durabilă (Rio+20) sunt cele referitoare la dezvoltarea energiei verzi, sprijinirea REpublicii Moldova si sustinerea de proiecte pentru zona Marii Negre.

Rovana Plumb, ministrul Mediului si Padurilor a declarat : " Cel mai important element pentru dezvoltarea economiei verzi este identificarea acţiunilor care să ne ajute să realizăm creştere economică verde, durabilă, decuplată de folosirea nesustenabilă a resurselor. Trebuie să ne concentrăm asupra schemelor de invesţitii verzi pentru promovarea tehnologiilor de producere a energiei regenerabile, a managementului durabil al pădurilor şi apei, pe gestionarea deşeurilor, pe construirea de locuinţe eficiente enrgetic. Trebuie să dezvoltăm şi să îmbunătăţim cadrele legislative naţionale privind tehnologiile verzi, cu stimulente şi facilităţi care să suţină inovarea. Colaborarea mai strânsă cu partenerii sociali şi organizaţiile neguvernamentale de mediu trebuie să devină o prioritate a politicii de mediu".

Totodata s-a luat in discutie si posibilitatea ca un oras din Romania sa fie desemnat drept sa participe in 2015 la concursul "capitala verde" a Europei.

 

Autor Mihai Vintilă 24 Iunie 2012, 18:32 Energie Verde
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate