România, pentru prima dată în top 10 privind atractivitatea pieţei de energie eoliană

De AGERPRES 29 Februarie 2012, 12:24 Energie Verde
România urcă pentru prima dată în top 10 al celor mai atractive ţări din lume privind investiţiile în energie eoliană, conform ultimului raport Country Attractiveness Indices, lansat de Ernst & Young.
Indicele calculat de Ernst & Young plasează România pe acelaşi loc cu Polonia şi Irlanda privind atractivitatea pieţei de energie eoliană şi foarte aproape de ţări precum Suedia, Franţa şi Italia.

"Acest avans reflectă cele mai noi investiţii în proiecte eoliene pe teritoriul ţării noastre, dintre care cea mai importantă este a companiei Monsson Group, care a început construcţia unui parc eolian cu o putere de 150 MW. Investiţia totală a dezvoltatorului privat în parcul din judeţul Constanţa se ridică la 245 milioane euro", se arată în raportul Ernst & Young.

Indicele general, care include punctajele pentru toate categoriile de energie regenerabilă - eoliană, solară, geotermală şi biomasă - plasează în continuare România pe locul 13 la nivel mondial privind atractivitatea pieţei locale pentru dezvoltarea de proiecte energetice în toate aceste domenii.

Indicele Ernst & Young analizează trimestrial cele mai atractive 40 de ţări din lume din perspectiva pieţei interne de energie regenerabilă, infrastructură şi compatibilitatea acestora cu tehnologiile individuale. După investiţii record realizate în 2011 în energii regenerabile, cel mai recent raport lansat miercuri indică un scenariu incert pentru 2012, în special în ţările dezvoltate.

În timp ce pieţele consacrate se vor confrunta cu tot mai multe constrângeri financiare, în special în zona euro, unde criza datoriilor suverane frânează şi în 2012 investiţiile în energii regenerabile, pieţele emergente vor continua să prospere în acest sector, datorită programelor ambiţioase de atragere a investiţiilor.

Ernst & Young este una dintre cele mai mari firme de servicii profesionale la nivel global, cu 152.000 de angajaţi în 700 de birouri din 140 de ţări şi venituri de aproximativ 22,9 miliarde dolari în anul 2011. Reţeaua noastră este cea mai integrată la nivel global, iar resursele din cadrul acesteia ne ajută să le acordăm clienţilor servicii prin care să beneficieze de oportunităţile din întreaga lume.

În România, Ernst & Young este unul dintre liderii de pe piaţa serviciilor profesionale încă de la înfiinţare, în anul 1992. Cei peste 450 angajaţi din România şi Republica Moldova furnizează servicii integrate de audit, asistenţă fiscală, asistenţă în tranzacţii şi servicii de asistenţă în afaceri către companii multinaţionale şi locale. Avem birouri în Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara şi Chişinău.


 

Autor AGERPRES 29 Februarie 2012, 12:24 Energie Verde
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate