Renexpo South-East Europe începe să devină un reper

De Mihai Vintilă 02 Decembrie 2014, 11:42 Energie Verde

Renexpo 2014 - deschiderea

Începe a deveni o tradiţie întâlnirea specialiştilor din domeniul energiilor regenerabile în Bucureşti la târgul şi la conferinţele Renexpo. Şi în acest an în locaţia primitoarea şi parcă mai neîncăpătoare ca niciodată a Sălii Palatului a găzduit timp de trei zile aceste evenimente.

Aflat la a VII-a ediţie târgul Renexpo South-East Europe a adunat între 19 şi 21 Noiembrie 100 de companii din 12 ţări europene. Pe o suprafaţă de cca 3000 de metri pătraţi au putut fi văzute cele mai noi tehnologii.

La deschiderea manifestării au participat Felicia RĂCĂŞANU - Director General Adjunct în cadrul Departamentului pentru Energie al Guvernului României, Nicoleta ROŞU - Director al Departamentului de Schimbări Climatice din cadrul Miniterului Mediului şi Schimbărilor Climatice din România și Johann – Georg RÖHM CEO al companiei REECO din Germania, organizatorul manifestării.

Numărul de vizitatori pe care organizatorii l-au făcut public pentru această ediţie a fost de 2100 din care cea mai mare parte o constituie specialiştii.

În acelaşi timp cu expoziţia în sălile de la etaj s-au desfăşurat evenimentele

Solar Energy
6th International Conference - Solar Energy in Romania

Hydropower
7th International Conference - Small Hydropower in Romania

Cogeneration
International Conference - Energy Efficiency through Cogeneration

Energy Efficiency
International Workshop - Energy Efficiency in Buildings

Biogas
International Forum - Biogas in Romania

La aceste manifestări au fost prezente 450 de persoane.

De un mare interes s-a bucurat prezentarea făcută de dl Zoltan NAGHY-BEGE, membru al Comitetului de Reglementare din cadrul ANRE care a oferit informaţii suplimentare despre intenţia guvernului României de a introduce în viitor obligaţia preluării energiei electrice produse de mici producători sau de casnici de către distribuitorii de energie electrică. Deasemenea dl Naghy s-a referit la necesitatea scăderii costurilor de racordare în cazul producătorilor mici de energie electrică.

O altă prezenţă interesantă a constituit-o Casa Solaris , un concept de locuinţă bazată pe energie solară cu stocare sezonieră despre care au vorbit dl Neculai NEGRUŢ şi doamna Lavinia STANCIU din cadrul companiei Geoterm PDC.

În a doua zi s-au acordat şi cele două premii devenite de acum tradiţionale. Astfel Premiul Personalitate Remarcabilă a fost acordat domnului Vlad STANCIU - Director Executiv ROSENC iar premiul pentru o Tehnologie Inovatoare a fost acordat companiei Lisscom SRL din Brașov, România.

Ca o concluzie a evenimentului din acest an putem considera declaraţia doamnei Gabriela BUJENIŢĂ - Project Manager care spune că "Renexpo ajuns la cea de-a VII-a ediție, a reunit anul acesta la Sala Palatului cei mai importanți actanți din domeniul energiei regenerabile și eficienței energetice. Dacă în punctul central s-au situat cei 100 de expozanți, evenimentele conexe au dezbătut problematici legislative, de politici de mediu, finanțări, tendințe ale pieței. Încă o dată, evenimentul s-a dovedit a fi platforma de business ideală, cu conotații atât naționale cât și internaționale".

 

Autor Mihai Vintilă 02 Decembrie 2014, 11:42 Energie Verde
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii