Intâlnire cu mass-media pentru promovarea stadiului de implementare a POS Mediu în Regiunea 2 Sud-Est

De Redactia 26 August 2011, 21:33 Energie Verde
Organismul Intermediar pentru POS Mediu Regiunea Sud-Est, a organizat în data de 25 august 2011 o întâlnire cu reprezentanti ai mass-media din Regiunea Sud Est, cu scopul de a informa publicul larg (prin intermediul presei), cu privire la modul de utilizare a fondurilor europene pentru realizarea infrastructurii de mediu în regiunea Sud-Est.

Întâlnirea a debutat la sediul OI POS Mediu Galati cu prezentarea Programului Operational Sectorial MEDIU 2007-2013 si a stadiului acestuia de implementare la nivelul regiunii Sud-Est (judetele Braila, Buzau, Constanta, Galati, Tulcea si Vrancea).

Astfel în acest moment se afla în diferite stadii de implementare un numar de 29 de proiecte cu contracte de finantare semnate în valoare de aprox. 880 milioane de Euro, cu urmatoarea distributie: 7 proiecte pentru sectorul apa/apa uzata, 1 proiect pentru sectorul deseuri, 1 proiect pentru sectorul de termoficare, 17 proiecte pentru sectorul biodivesitate si protectia naturii, 2 proiecte pentru sectorul inundatii, 1 proiect pentru sectorul eroziune costiera.

În partea a doua a întîlnirii cu presa a avut loc o deplasare la Isaccea pentru vizitarea statiei de epurare, obiectiv de infrastructura care se afla în faza finala de constructie, în cadrul proiectului „Reabilitarea si extinderea sistemelor de apa si apa uzata în judetul Tulcea” cu finantare din Fondul de Coeziune prin intermediul POS Mediu.

Pe amplasamentul investitiei doamna Nina TATAR, sef UIP în cadrul operatorului regional S.C.Aquaserv S.A. a sustinut o prezentare a proiectului de apa al judetului Tulcea iar domnul Ovidiu DONCIU, membru UIP a prezentat detaliile tehnice de constructie si fluxul  tehnologic al statiei de epurare, de care vor beneficia un numar de 5.000 de locuitori ai orasului Isaccea.

Vizita  a fost organizata cu sprijinul S.C.Aquaserv S.A si a autoritatii publice locale.

Pe lânga reprezentantii presei au participat reprezentantii OI POS Mediu Galati, ai beneficiarului S.C.Aquaserv S.A, ai contractorului TAHAL Consulting si de la Consiliul Local Isaccea.

 

Autor Redactia 26 August 2011, 21:33 Energie Verde
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii