Elevii claselor I-IV vor invata ce inseamna colectarea deseurilor reciclabile, ce inseamna deseuri si ceea ce se face cu aceste deseuri, cum sunt ele tratate si revalorificate

De Virgil Andronescu 06 Octombrie 2011, 17:41 Energie Verde
Primaria municipiului Braila a incheiat un parteneriat cu societatea ,,Gremlin Computer’’ in vederea reciclarii deseurilor provenite din echipamente electrice, electrocasnice si electronice, anuntul a fost facut in conferinta de presa tinuta saptamanal de primarul Aurel Simionescu.

La conferinta de presa a fost prezent seful serviciului resurse umane, Mirela Rotaru, de la firma ,,Gremlin Computer’’ din Constanta.

Mirela Rotaru a prezentat  jurnalistilor prezenti domeniul de activitate  al firmei, spunand totodata ca e multumita de colaborarea cu autoritatile locale brailene. Societatea ,,Gremlin’’ a intrat pe acesta piata colectarii deseurilor in anul 2010 colectarea deseurilor si in special a celor electronice, electrocasnice si electrice. Firma a reusit pe piata din Bucuresti iar acum a ajuns la Braila unde se bucura de sprijinul si conlucrarea autoritatilor pentru colectarea deseurilor de la populatie. Mirela Rotaru a spus ca ,,relatia cu populatia in ceea ce inseamna constientizarea acesteia in a colecta se selectiv deseurile este putin cam greoaie si de aceea  am initiat unele evenimente’’ ca cel de la Braila, plecand de ,,la nivel scolar incepand cu cei mici’’.

Incepand cu ziua de maine, va avea loc la  Braila ,,olimpiada deseurilor’’ la care vor participa clasele I-IV de la scolile generale brailene, manifestare se va desfasura  ca ,,si o competitie sportiva, in speta un campionat de fotbal.” Pentru ca scolile sa se poata inscrie la acest concurs trebuie sa colecteze o cantitate de cel mult de 200 kg de deseuri. In acest fel copiii elevi in clasele I-IV  vor invata ce inseamna sa colectezi deseuri reciclabile, ceea ce inseamna deseuri si  ceea ce se face cu aceste deseuri,  cum sunt ele tratate si revalorificate.

Sefa de la resurse umane de la ,,Gremlin’’ a mai spus ca ,,fiecare dintre noi trebuie sa cunoastem care este impactul deseurilor asupra mediului si asupra noastra in primul rand.” Proiectul se va desfasura sub forma unui concurs rasplatit cu premii, unul dintre ele constand intr-o vizita la hala firmei din Constanata ,,pentru a se vedea si intelege care este procesul de tratare a deseurilor reciclabile’’. Consiliul Local Braila si scolile ,,au inteles importanta colaborarii, au inteles ca trebuie sa introduca in educatia copiilor si ceea ce ne reprezinta pe noi in mediul inconjurator  si in acelasi timp sa respectam normele europene care ne sunt impuse la nivel national, in speta local, sa preluam aceasta responsabilitate a autoritatilor de colectare selectiva a deseurilor ai sa respectam ceea ce ni se impune din punct de vedere legal.’’

Mirela Rotaru a anuntat ca in judetul Braila sunt amplasate 30 de containere unde se pot colecta acest tip de deseuri de la persoanele fizice dar si de la persoanele juridice, acest program venind in sprijinul salubrizarii care se ocupa de strangerea gunoiul menajer  sub diferite forme. Acest concurs se va desfasura pe parcursul a trei zile, vineri-sambata-duminica, cand va avea loc si un campionat de fotbal al echipelor care prin colectarea deseurilor se vor califica in acest proiect.

Finalistii competitiei vor primi premii constand intr-o excursie la munte, sustinuta de firma ,,Gremlin”, ca premiul I pentru castigatori; premiul II fiind o vizita la hala de stocare si reciclare a deseurilor, hala ce se afla in Constanta si la complexul muzeal- acvarium si planetarium ; premiul trei consta in mingi de fotbal, mingi de volei, si alte obiecte si echipamente sportive. Un proiect binevenit pentru judetul Braila, un parteneriat multumitor pentru toate partile implicate, o actiune de educare a populatiei in ceea ce priveste ecologizarea.

Avem nevoie de un mediu inconjurator curat, nu numai pentru ca ne obliga directivele UE ci si pentru faptul ca trebuie sa traim intr-un intr-un spatiu social cu cat mai putine elemente poluante. Dincolo de aceste deziderate elementare exista si castigul refolosirii deseurilor tratate prin readucerea acestora in circuitul consumului sub o alta forma utila.

 

Autor Virgil Andronescu 06 Octombrie 2011, 17:41 Energie Verde
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate