Comisia acordă 1,2 miliarde EUR pentru demararea a 23 de proiecte inovatoare privind energia din surse regenerabile

De Europe Direct Braila 20 Decembrie 2012, 14:39 Energie Verde
Comisia Europeană a acordat peste 1,2 miliarde EUR pentru finanțarea a 23 de proiecte de demonstrație puternic inovatoare privind energia din surse regenerabile în cadrul primei cereri de propuneri pentru așa-numitul program de finanțare NER300. Proiectele vor fi cofinanțate cu venituri obținute din vânzarea a 200 de milioane de certificate de emisii din rezerva pentru instalațiile nou intrate (NER) din cadrul schemei UE de comercializare a certificatelor de emisii.

Proiectele acoperă o gamă largă de tehnologii privind energia din surse regenerabile – bioenergia (inclusiv biocombustibilii avansați), energia solară concentrată, energia geotermală, energia eoliană, energia oceanelor și administrarea energiei din surse regenerabile distribuite (rețele inteligente – „smart grids”).

Odată intrate în etapa de derulare, proiectele vor contribui, în mod colectiv, la creșterea producției anuale de energie din surse regenerabile în Europa cu aproximativ 10 TWh, valoare corespunzătoare consumului anual de combustibil a peste un milion de autoturisme. Mai mult decât atât, scopul este de a realiza cu succes o demonstrație privind tehnologiile care vor contribui ulterior la creșterea substanțială a producției de energie din surse regenerabile în UE.

Împreună, proiectele câștigătoare vor implica participarea a mii de lucrători cu normă întreagă în cursul etapei de construire (următorii 3-4 ani). În etapa de derulare vor fi angajați aproximativ o mie de lucrători cu normă întreagă care vor asigura funcționarea instalațiilor pentru următorii 15-20 de ani. De asemenea, se urmărește obținerea unor efecte pozitive în domeniul creșterii economice  și al ocupării forței de muncă pe întreg lanțul de aprovizionare aferent acestui sector.

 

Autor Europe Direct Braila 20 Decembrie 2012, 14:39 Energie Verde
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate