Casa Verde va continua si in 2013

De Mihai Vintilă 10 Septembrie 2012, 14:38 Energie Verde
Prin intermediul doamnei  Carmen Chicu Şef Birou Relaţii Publice şi Internaţionale in cadrul Ministerul Mediului si Padurilor am primit din partea Administratiei Fondului de Mediu un punct de vedere oficial referitor la Programul Casa Verde.

Programul Casa Verde are in acest moment intarzieri de plati pentru instalatiile executate. Cum va fi rezolvata aceasta problema?

Administraţia Fondului pentru Mediu efectuează plăţi pentru cererile de tragere aprobate în vederea decontării, aferente Programului „Casa Verde” – persoane fizice, în funcţie de programările stabilite decadal la trezoreria statului, unde instituţia are deschis contul de disponibil.

Aveti in vedere o noua sesiune de depuneri pentru persoanele fizice in acest an?

În prezent, Administraţia Fondului pentru Mediu nu are prevăzută lansarea unei sesiuni de finanţare pentru Programul privind instalarea sistemelor de încălzire care utilizează energie regenerabilă, inclusiv înlocuirea sau completarea sistemelor clasice de încălzire ("Casa Verde") – persoane fizice.

Considerati ca ar trebui introduse si criterii tehnice legate de calitatea produselor pentru a impiedica folosirea echipamentelor de proasta calitate?

În ceea ce priveşte achiziţionarea sistemelor de încălzire, Administraţia Fondului pentru Mediu nu poate împiedica folosirea echipamentelor de o calitate inferioară, întrucât, aşa cum este menţionat şi în ghidul de finanţare a Programului, fiecare beneficiar – persoană fizică îşi poate alege orice societate care produce şi/sau comercializează sisteme de încălzire.

Vor fi fonduri pentru continuarea programului Casa Verde si in 2013?


Pentru anul 2013, Administraţia Fondului pentru Mediu are în vedere continuarea  rogramului „Casa Verde” şi va propune un buget destinat programului, care va fi aprobat prin hotărâre de guvern.

Doriti sa implementati si ale programe destinate energiilor regenerabile?

Administraţia Fondului pentru Mediu doreşte să continue implementarea şi finanţarea proiectelor destinate energiilor regenerabile desfăşurate în anii anteriori.


 

Autor Mihai Vintilă 10 Septembrie 2012, 14:38 Energie Verde
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate