Ucraina - procedura de utilizare a fondurilor pentru energia regenerabila

De Frimu Ghinea 03 Octombrie 2014, 09:36 Energie Verde
Guvenul Ucrainei a luat decizia folosirii primelor 50 de milioane de UAH ( cca 2.9 milioane euro ) pentru a finanta proiecte care sa reduca dependenta de gazul rusesc. Se astepta ca cca 33800 de gospodarii sa beneficieze de acest mecanism. Practic prin intermediul bancii Sberbank se acorda un credit astfel : cetateanul duce si isi alege un produs iar cu factura proforma se duce la banca mentionata care incheie un acord de imprumut si transfera banii. Apoi cu banii cetateanul cumpara produsul. Lunar apoi va face plati de cca 20% din valoarea creditului dar nu mai mult de 5 mii de UHA. Garantarea este facuta de Banca Nationala a Ukrainei. 

In viitor acesta se va extinde si la alte banci dar si pentru alte tipuri de credite precum cele legate de imbunatatirea eficientei energetice a cladirilor. Deocamdata creditul se adreseaza doar pentru inclocuirea echipamentelor de gaz cu echipamente regenerabile sau care folosesc energia electrica. 

Ucraina este sup presiunea Rusiei in ceea ce priveste consumul de gaze si tara cauta mecanisme si fonduri de a reduce aceasta dependenta. In acelasi timp partea din est este macinata de luptele cu separatistii pro-rusi. 

 

Autor Frimu Ghinea 03 Octombrie 2014, 09:36 Energie Verde
Scrie un comentariu

Comentarii

  1. Andi 04 Octombrie 2014, 23:02

    wow !

Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii