Ucraina: inaugurarea parcului eolian Novotroickoe

De Mihai Vintilă 05 Noiembrie 2018, 12:56 Energie Verde

inaugurarea parcului eolian Novotroickoe

În Herson presedintele Agenției de stat pentru Eficiența Energetică și Conservarea Energiei din Ucraina Serghei Savchuk a participat la inaugurarea parcului eolian Novotroickoe. Capacitatea totală a stației va fi de aproape 70 MW și va fi printre cele trei cele mai mari și cele mai puternice din Ucraina.

Instalația este formata din turbine eoliene livrate de unul dintre cei mai mari producatori mondiali de turbine eoliene - firma daneza Vestas. Proiectul a fost implementat de Windcart Tavria impreuna cu Ukrgasbank.

„Acest lucru arată că investitorii sunt mai activi și interesați să investească în instalarea de energie din surse regenerabile de energie. Aceste cazuri de succes sunt rezultatul unei munci asidue de către Guvern și Parlament„ a spus Serghei Savchuk la ceremonia de deschidere.

În 2016 au fost introduse 121 MW de producere a energiei din surse regenerabile, ceea ce este de 4 ori mai mare decât în ​​2015. Pentru 7 luni din 2017 deja au fost instalate 166,1 MW, ceea ce este mai mult decât pentru întregul an trecut.

În ceea ce privește regiunea Herson, această zonă este una dintre cele mai bune în dezvoltarea "energiei curate". Începând cu 1 august 2017, în regiunea Kherson există 23 de instalații care generează electricitate verde. Mai exact, 18 cu capacitate de energie solară de 68,4 MW și 4 ferme eoliene cu o capacitate totală de aproape 34 MW.

 

 

Autor Mihai Vintilă 05 Noiembrie 2018, 12:56 Energie Verde
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii