Ucraina: A fost deschis parcul solar Trifonovskaya cu o capacitate de 10 MW

De Frimu Ghinea 25 Octombrie 2018, 10:45 Energie Verde

PV in Ukraina

În 27 septembrie în regiunea Herson, a fost deschisă solemn stația de energie solară Trifonovskaya cu o capacitate de 10 MW. Într-un an, aceasta va genera 11-12 milioane kWh de electricitate "curată". Acest lucru va fi suficient pentru a furniza energie electrică locuitorilor din 15 sate înconjurătoare, care este de fapt o treime din cartierul Velyko Aleksandrovsky.

Potrivit Administrației de Stat Regionale din Herson, proiectul a fost implementat în cadrul unui memorandum privind cooperarea dintre Duma de Stat și DTEK. Ukrgasbank sa alăturat, de asemenea, construcției uzinei, oferind un împrumut de 7,1 milioane de euro.

"O altă centrala solară a fost construită cu succes și deja generează energie electrică" curată "pentru familiile ucrainene. Acest eveniment demonstrează că instituțiile financiare și de afaceri s-au intensificat în acest domeniu. Acest lucru se datorează modificărilor legislative, îmbunătățirii tarifelor „verzi“, a eliminării „conținutului local“, a introducerii contractelor pe termen lung, pe o energie electrică „curată“ și alte „- a declarat directorul de Energii Regenerabile Yuriy Derzhenerhoefektyvnosti Shafarenko la deschidere.

După cum a explicat Y. Shafarenko, datorită schimbărilor din domeniul reglementării din ultimii 2 ani, dezvoltarea energiei regenerabile a fost revigorantă. De exemplu, în 2016, au fost introduse 121 MW de energie. Acesta este de 4 ori mai mult decât în ​​2015. Pentru 7 luni din 2017, au fost introduse 166,1 MW, ceea ce este mai mult decât pentru întregul an trecut. Interesant, 155,6 MW dintre acestea sunt produse de energia solară.

Centrala solară Trifonskaya a fost construită în timp record de 5 luni. Investitia constă în 37 de mii de panouri solare ale companiei chineze JA Solar. Restul echipamentelor, cu excepția panourilor și invertoarelor este fabricat în Ucraina.

 

 

 

 

Autor Frimu Ghinea 25 Octombrie 2018, 10:45 Energie Verde
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii