UPS vrea ca 25% din energia electrică pe care o consumă să provină din surse de energie regenerabile până în 2025

De Frimu Ghinea 28 Iunie 2017, 11:05 Energie Verde

flota UPS electrica

UPS are noi obiective agresive de sustenabilitate pentru a completa flota cu mai multe vehicule care folosesc combustibil alternativ și tehnologii avansate, bazându-se în același timp tot mai mult pe sursele de energie regenerabile. Obiectivele, anunțate în Raportul de Sustenabilitate Corporativă pentru anul 2016, susțin angajamentul UPS de a reduce emisiile de gaze cu efect de seră (GHG) rezultate în urma operațiunilor globale la sol, cu 12% până în 2025, un obiectiv elaborat pe baza unei metodologii aprobate de inițiativa Science Based Targets.

Fiind o organizație de mari dimensiuni, cu activitate internațională, suntem conștienți că angajamentele asumate pot modela piețele, pot accelera avansul tehnologic și pot fi un catalizator pentru investițiile în infrastructură, a declarat David Abney, președinte și CEO UPS. Ne bazăm pe ingeniozitatea angajaților, furnizorilor și partenerilor noștri pentru a ne ajuta să atingem obiectivele care vor transforma industria de transporturi și vor stimula inovația.

Obiectivul UPS este ca 25% din energia electrică pe care o consumă să provină din surse de energie regenerabile până în 2025, o creștere semnificativă de la 0,2% în 2016. În plus, UPS și-a propus ca până în 2020, unul din patru vehicule nou achiziționate anual să funcționeze cu combustibili alternativi și tehnologii avansate, față de 16% în 2016. De asemenea, un alt obiectiv stabilit de companie este ca, până în 2025, 40% din totalul combustibilului utilizat pentru operațiunile de la sol să provină din alte surse decât benzina și motorina tradiționale, în creștere de la 19,6% în 2016.

UPS utilizează peste 8.300 de vehicule, la nivel global, care folosesc combustibili alternativi și tehnologii avansate. Flota companiei include vehicule electrice, electrice hibride, hidraulice hibride, pe gaz natural comprimat (CNG), gaz natural lichefiat (LNG), propan și vehicule ușoare care economisesc carburant. În plus față de utilizarea vehiculelor alternative, flota UPS utilizează în fiecare an milioane de galoane de motorină care provin din surse regenerabile cu emisii scăzute de carbon și gaz natural regenerabil (RNG).

Viziunea UPS implică o rețea logistică inteligentă de vehicule cu tehnologie avansată și facilități alimentate de surse de energie tot mai diverse și sustenabile, inclusiv energie solară, eoliană, gaz natural regenerabil, hidrogen regenerabil și motorină regenerabilă livrate prin intermediul unei infrastructuri energetice avansate. UPS implementează deja multe dintre aceste tehnologii în vehiculele și facilitățile de la sol și intenționează să mărească semnificativ gradul de utilizare al acestora în cadrul flotelor sale la nivel mondial.

Din 2009, UPS a investit peste 750 de milioane de dolari în vehicule care utilizează combustibili alternativi și tehnologii avansate și în stații de alimentare la nivel global.

De la puterea tradițională a pedalelor și bicicletelor electrice, până la surse electrice, electrice hibride, gaze naturale, gaz natural regenerabil, propan și motorină regenerabilă, UPS pune în practică soluții inovative de sustenabilitate, în întreaga lume.

 

Autor Frimu Ghinea 28 Iunie 2017, 11:05 Energie Verde
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii