Premiul Zayed pentru Viitorul Energetic (Zayed Future Energy Prize) 2015

De Mihai Vintilă 24 Februarie 2015, 11:17 Energie Verde

Premiului Zayed pentru Viitorul Energetic, lansat de Guvernul Emiratelor Arabe Unite în anul 2008 in scopul identificarii persoanelor fizice, a corporațiilor mari și a întreprinderilor mici și mijlocii (IMM-urile), a organizațiilor nonprofit și a liceelor care pot fi recunoscute pentru contribuția lor la un mediu înconjurător durabil, care au contribuit semnificativ în cele două domenii: energie regenerabilă și durabilitate pentru anul 2015 , a VII-a editie la categoria licee a fost acordat Colegiul ”Petru Rareș” din Piatra Neamț din Romania.

Elevii acestuia au facut un proiect de reducere a consumului de energie prin transformarea vechii clădiri a Colegiului Național „Petru Rareș” într-o construcție cu sisteme de reducere a consumului de energie clasică și a resurselor naturale. premiul in valoare de 100000 USD va fi folosit pentru punerea in practica a proiectului.

Au mai fost acordate premii urmatoarelor categorii :
- Corporații mari (un premiu de recunoaștere);
- Întreprinderi Mici și Mijlocii (SME) – 1,5 mil $;
- Organizații non-profit (NGO) – 1,5 mil $;
- Pentru întreaga activitate -500 000$;
- Categoria licee - câte 100 000$/liceu pentru fiecare din cele cinci continente: Africa, America, Asia, Europa și Oceania.

Pentru informații privind modul de înscriere și condițiile de participare, precum și alte detalii despre competiție, vizitați site-ul: http://www.zayedfutureenergyprize.com . În perioada 20 ianuarie – 22 iunie 2015 este deschisă sesiunea de înscriere pentru cea de a 8-a ediție a Premiului Zayed pentru Viitorul Energetic, ce va avea loc în 2016.

 

Autor Mihai Vintilă 24 Februarie 2015, 11:17 Energie Verde
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii