Pe urmele înșelăciunii. Percheziții în Constanța și Brăila

De Mihai NEGOMIREANU 29 Mai 2024, 14:29 Energie Verde

Pe urmele înșelăciunii. Percheziții în Constanța și Brăila

Într-o zi obișnuită de mai, pe data de 28, în decorul liniștit al orașelor Constanța și Brăila, ceva neobișnuit a tulburat aparenta liniște. Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economico-Financiare Constanța, sub atenta coordonare a procurorului de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța, au efectuat două percheziții domiciliare într-un dosar ce aducea în fața justiției umbrele înșelăciunii și falsului.

Povestea începe la data de 4 octombrie 2023, când o femeie și un bărbat, într-o scenă demnă de un roman polițist, au înșelat un cumpărător prin intermediul unei procuri notariale. Aceasta, documentul ce ar fi trebuit să confere siguranță și legalitate, atesta în mod fals că femeia era proprietara unui teren din județul Buzău. În realitate, acest teren nu mai aparținea femeii, fiind executat silit încă din anul 2014.

Prejudiciul, semnificativ și greu de ignorat, se ridică la aproximativ 210.000 de lei, sumă pe care cumpărătorul, încrezător și dornic de a achiziționa terenul, o achitase înainte de încheierea contractului de vânzare-cumpărare.

În urma perchezițiilor, polițiștii au ridicat înscrisuri cu valoare probatorie, două laptopuri și cinci telefoane mobile, artefacte moderne ale unei fraude vechi de când lumea. Totodată, au fost puse în executare două mandate de aducere, aducând astfel protagoniștii acestei povești în fața legii.

Cercetările continuă, sub atenta îndrumare a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța. În această acțiune complexă, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Constanța, luptătorii din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale și colegii lor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brăila și-au unit forțele pentru a aduce lumină într-un caz ce demonstrează, încă o dată, că adevărul iese întotdeauna la iveală.

Astfel, sub cerul de mai, în orașele de la malul mării și de pe malul Dunării, legea și-a urmat cursul, readucând speranța că dreptatea nu este doar un ideal îndepărtat, ci o realitate palpabilă, pentru care merită să luptăm.

 

Autor Mihai NEGOMIREANU 29 Mai 2024, 14:29 Energie Verde
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii