Panoul tău solar funcționează iarna?

De Frimu Ghinea 17 Martie 2017, 11:31 Energie Verde

Panourile solare cu tuburi vidate au marele avantaj de a funcționa și pe timpul iernii. Acum depinde desigur de produs, de marcă și mai ales de inovațiile pe care producătorii le fac pentru a trece peste aceast neajuns climatic și de a asigura produsului o funcționare optimă.

Panourile solare cu tuburi vidate Apricus au rezolvat această problemă cu mulți ani în urmă. Soluția pe care Apricus a găsit-o este aceea de a folosi un design inovator pentru țeava de transfer termic (heat pipe) din interiorul tuburilor. Astfel aceasta poate rezista și funcționa la temperaturi de -60C.

Instalații care înglobează această tehnologie funcționază cu succes în Canada, în zona artică a acestei țări, precum și la polul sud. Temperaturile negative înregistrate acolo nu au afectat funcționabilitatea acestor panouri cu tuburi vidate. Alte zone unde aceste panouri funcționează cu succes sunt Rusia, Ucraina, Polonia și țările baltice. 

O altă inovație care permite panourilor cu tuburi vidate Apricus de a funcționa iarna o constituie mixtul care se găsește în interiorul țevilor de transfer termic (heat pipe) care este un brevet al companiei. Cei mai mulți producători de panouri solare cu tuburi vidate folosesc ca agent de transfer termic apa și acest lucru limitează buna funcționare la temperaturi scăzute dar și la temperaturi foarte ridicate. Agentul termic folosit de Apricus permite funcționarea în bune condiții a panourilor solare împiedicând apariția acelor de gheță în interior sau chiar înghețul.

Dacă sunteți interesați de panourile solare cu tuburi vidate Apricus sau doriți să cunoașteți mai multe informații despre tehnologia panourilor solare ne puteți contact la office@infoest.ro și noi vă punem în contact direct cu fabrica.

 

Autor Frimu Ghinea 17 Martie 2017, 11:31 Energie Verde
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii