EU investeste 263 milioane de euro in proiecte energetice

De Frimu Ghinea 18 Iulie 2016, 07:09 Energie Verde

Statele membre ale Uniunii Europene au acceptat vineri 15 iulie propunerea Comisiei Europene de a investi 263 milioane de euro într-o serie de proiecte cheie pentru infrastructura energetică europeană.

Din cele nouă propuneri selectate pentru finanțare, cinci sunt în sectorul gazelor naturale (care vor beneficia de un sprijin de la UE în valoare de 210 milioane de euro), iar patru în sectorul energiei electrice (care vor beneficia de un sprijin de la UE în valoare de 53 milioane de euro). De asemenea, trei dintre propuneri selectate se referă la lucrări de construcții (sprijin de 236 milioane de euro) și șase se referă la efectuarea de studii (sprijin de 27 milioane de euro).

"O infrastructură energetică bine conectată este esențială pentru realizarea Uniunii Energetice. Acest sprijin de la UE va ajuta la acoperirea golurilor existente în infrastructura energetică, ceea ce ne va permite să realizăm o piață energetică europeană conectată. Acest lucru este necesar pentru a întări securitatea aprovizionării energetice și a utiliza mai eficient resursele energetice", a declarat comisarul european pentru Energie, Arias Cańete.

 

 

Autor Frimu Ghinea 18 Iulie 2016, 07:09 Energie Verde
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii