Cooperare intre Norvegia si Ukraina in domeniul energiei verzi

De Mihai Vintilă 23 Ianuarie 2019, 07:48 Energie Verde

Prim-ministrul al Ucrainei, Vladimir Groismansa remarcat faptul că parteneriatul Norvegia - Ucraina este un parteneriat de încredere, iar compania norvegiana este unul dintre investitori mai de dorit, din cauza tehnologiei lor avansate și standarde înalte de conduită în afaceri. Afirmatoa a fost facuta la reuniunea cu ambasadorul Norvegiei in Ukraina domnul Ole Terje Horpestada.

Printre domeniile prioritare ale parteneriatului se numără eficiența energetică și energia regenerabilă.

Având în vedere potențialul companiilor norvegiene de energie din Ucraina, părțile au atras atenția asupra stimulentelor legislative și asupra unei tranziții planificate către un sistem de licitații care ar forma o concurență transparentă pe piață. Este important ca mai mult de 50 de companii norvegiene să lucreze deja în Ucraina, inclusiv în sectorul energetic "verde". Volumele planificate de investiții norvegiene în acest domeniu ajung la sute de milioane de dolari.Compania norvegiană NBT intenționează să participe la instalarea unei centrale eoliene de 250 MW în regiunea Herson. Volumul total al investițiilor va fi de aproximativ 370 de milioane de euro. Se ia în considerare și posibilitatea de a înființa o fermă eoliană de 750 MW în regiunea Zaporizhhya. Volumul total al investițiilor este de 1,2 miliarde de euro.

Reprezentanții companiilor și organizațiilor internaționale, în special: Scatec Solar, AICE Hydro, DNV-GL, Norsk Solar, Pro Energy și alții, au luat parte la discuția despre potențialele proiecte comune de energie curată.

Întâlnirea a avut loc înainte de vizita oficială a primului ministru al Ucrainei, Vladimir Groismans în Norvegia, care va avea loc la sfârșitul lunii ianuarie 2018.

 

 

Autor Mihai Vintilă 23 Ianuarie 2019, 07:48 Energie Verde
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii