Cazinourile vor să funcționeze pe energie regenerabilă! Las Vegas-ul, primul pe listă!

De Frimu Ghinea 09 Martie 2018, 19:09 Energie Verde

 

Dacă este să facem o listă cu blocurile sau clădirile care consumă cea mai multă electricitate de departe ies în fruntea listei cazinourile din Las Vegas. Nu degeaba este numit “Orașul Luminilor”! La orice oră din zi și din noapte, acest oraș este luminat non-stop, în mare parte din cauza acestor edificii care sunt deschise tot timpul. Las Vegas-ul este singurul oraș din lume care este vizibil și din spațiu, și asta datorită tuturor semnelor luminoase, publicității orbitoare sau cazinourile semnalate cu tot felul de beculețe, luminițe și panouri. 

Las vegal pe energie verde

Cum grija pentru mediul înconjurător a ajuns să fie una extrem de pregnantă în ultimii ani, proprietarii de cazinouri au venit cu idei inovatoare care le permit să își ducă afacerile profitabile mai departe, dar să salveze și planeta. Propunerea a venit prima oară din partea oficialilor din Primăria Las Vegas, care au anunțat pe data de 12 decembrie 2016 că vor să recurgă la diverse forme de energie regenerabilă pentru clădirile municipale și alte edificii adiacente instituției. Această mutare ar fi salvat bugetul de stat cu circa 5 milioane de dolari, au spus specialiștii la momentul respectiv. Și se pare că s-au ținut de cuvânt, pentru că din 2016 și până acum au recurs la panouri solare. 

Surse de energie regenerabilă sunt considerate cele care rezultă din procese naturale regenerabile, cum ar fi energia luminii solare, cea a vânturilor, a apelor curgătoare, a proceselor biologice și a căldurii geotermale. Toate acestea pot fi captate de om, printr-un procedeu sau altul. Acestea sunt surse care fie se regenerează de la sine, fie sunt surse pratic inepuizabile. 

Las vegas verde

Și proprietarii de cazinouri din Las Vegas au vrut să ia exemplu de la municipalitate, mai ales că sunt adesea “trași de urechi” pentru consumul enorm pe care îl fac, dar și pentru dauna pe care o aduc mediului. Ce-i drept, în afacerile lor, un factor important pentru atragerea de clienți este și atracția vizuală, așa că toți încearcă să își ademenească turiștii prin jocuri de lumini și de culori, beculețe ce-ți iau ochii, reclamă luminată non stop sau clădiri scoase parcă din viitor. Las Vegas-ul este cunoscut pentru jocurile de cazino în primul rând, iar aici au loc cele mai multe turnee PokerStars. Poți juca de la poker și blackjack, până la ruletă sau jocuri mecanice. Mulți turiști rămân însă impresionați de clădirile extravagante, de viața de noapte - care este una extrem de activă - dar și de faimoasa fântână de la Bellagio.

Cum au fost criticați de multe ori din cauza risipei, primii care au făcut un pas în față sunt proprietarii MGM Resorts, Wynn Casinos și Las Vegas Sands, care au anunțat că vor să folosească energie regenerabilă atât pentru hoteluri, cât și pentru cazinourile lor. Wynn Las Vegas a implementat procesul în ianuarie 2018, când a instalat panouri solare pe clădirea resortului. A prezentat de asemenea și proiectul pe care îl are pe teritoriul Nevadei: Wynn Solar Facility, o centrală impresionantă de energie solară. A semnat un acord cu Enel, corporația care deține cam toate centralele de energie regenerabilă din lume. Steve Wynn a anunțat, la începutul acestui an, că Paradise Park va fi în totalitate alimentat de Wynn Solar Facility și că, până la sfârșitul anului, aproape 75% din clădirile ce aparțin de acest consorțiu vor folosi energie solară. Cu siguranță, în timp, și alți proprietari vor lua exemplu de la acești giganți, iar fenomenul tinde să se extindă și în alte state din SUA. 

 

Autor Frimu Ghinea 09 Martie 2018, 19:09 Energie Verde
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii