4 aprilie 2013 – Ziua Nationala împotriva exploatarii gazelor de sist prin fracturare hidraulica

De Redactia 28 Martie 2013, 10:20 Energie Verde
Pe data de 4 aprilie, în peste 20 de orase din tara, vor avea loc mai multe proteste si manifestatii împotriva explorarii/exploatarii gazelor de sist prin fracturare hidraulica. Lista oraselor în acest moment este urmatoarea: Bucuresti, Bârlad, Alba Iulia, Arad, Sibiu, Brasov, Târgu Neamt, Mangalia, 2 Mai, Calarasi, Piatra Neamt, Slatina, Galati, Timisoara, Oradea, Iasi, Buzau, Costinesti, Buzias, Cluj Napoca, Vaslui, Suceava, Craiova, Codlea si numarul lor este în crestere.

• Cerem anularea hotarârilor de guvern prin care s-au aprobat în mod ilegal acordurile de explorare, dezvoltare si exploatare emise pentru mai multe companii, printre care Chevron, East West Petroleum si Clara Petroleum, în Dobrogea, Vaslui, respectiv judetele Bihor, Arad si Timis. Cerem interzicerea prin lege a metodei fracturarii hidraulice si realizarea studiului de impact si asupra mediului. În fiecare oras se vor depune petitii la Prefecturi, ca procedura prealabila pentru anularea hotarârilor de Guvern;

• Ne opunem oricarei ingerinte din partea corporatiilor în scrierea legislatiei românesti, în dauna interesului cetateanului. Denuntam coruptia la nivel înalt care serveste interese anti-cetatenesti. Luptam pentru dreptul la un mediu sanatos, pentru dreptul la viata si sanatate, pentru dreptul la o corecta informare a cetatenilor.

Toate protestele sunt coordonate unitar la nivel national si organizate de echipe locale de voluntari, cu implicarea a peste 80 de ONG-uri (70 de ONG-uri din Coalitia pentru Mediu, Asociatia România Fara Ei, Asociatia România Vie si alte ONG-uri locale).

Invitam Mass Media si parlamentarii sa fie alaturi de societatea civila si cetateni în lupta unita pentru adevar, pentru apararea dreptului fundamental la un mediu sanatos si pentru democratie.

Cetateni, veniti alaturi de noi pe 4 aprilie în toata tara!

 

Autor Redactia 28 Martie 2013, 10:20 Energie Verde
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate