STPSE Braila a lansat News-Letter-ur nr 57

De Redactia 14 Iulie 2011, 23:17 Editorial
AMPOSDRU  a publicat rapoartele de evaluare elaborate în cadrul proiectului „Prima evaluare intermediară POSDRU”. Documentele pot fi gasite in pagina web a Pactului Teritorial pentru Ocupare si Incluziune Sociala Regiunea Sud - Est.

In 11.07.2011 AMPOSDRU a publicat informatii referitoare la noi propuneri de proiecte cu componente de cooperare transnationala finantate din Fondul Social European in cadrul Programului Operational “Capitalul Uman” din POLONIA.Regiunea Basse-Normandie din Franta cauta parteneri pentru cererea de proiecte VP/2011/010, masura "New skills for new jobs”. incurajarea participarii la formare si valorificarea celor mai eficiente politici pentru implementarea competentelor asa cum este indicat in “O agenda pentru noi competente si locuri de munca”.
Schimbări majore în alocarea fondurilor UE: prefinanţarea scade de la 30% la 15%, dar contractele demarate cu întârziere vor fi reziliate.

Fondurile destinate stimularii investitiilor in energie regenerabila au fost suplimentate cu 101,7 milioane de euro. Acestea pot fi folosite si pentru proiectele pe masura “Modernizarea exploatarilor agricole” care prevad investitii pentru culturile de specii forestiere in scopul de producerii de energie regenerabila.

Programul Mihail Kogalniceanu pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii a fost publicat in Monitorul Oficial nr.489/08.07.2011, a HG nr. 682/2011 pentru aprobarea normelor metodologice de aplicare a OUG nr. 60/2011.

PIATA MUNCII
Un studiu realizat recent online arată că 38% dintre românii între 18 și 25 de ani cred că slujba ideală este aceea de manager de petrecere. În opinia specialiștilor, cele mai dezirabile locuri de muncă sunt cele în care nivelul de stres este inexistent sau neglijabil.

Firmele din Germania caută personal în domeniul hotelier şi asistenţi medicali, iar cele din Danemarca caută electromecanici, electricieni şi grădinari. Angajatorii danezi oferă peste 70 de locuri de muncă, iar cei din Germania alte câteva zeci. Posturile sunt disponibile prin reţeau EURES şi sunt postate pe site-ul Agenţiei de Ocupare a Forţei de Muncă (ANOFM).
 
STATISTICI / CERCETARI
Potrivit datelor publicate luni, 11.07.2011, de Institutul Naţional de Statistică (INS), populaţia României a înregistrat spor natural negativ şi în mai, în condiţiile în care numărul naşterilor a fost depăşit de cel al deceselor cu 5.578, continuând declinul resimţit de la începutul anilor '90. 
Conform unui studiu realizat de agenţia de recrutare de forţă de muncă pentru străinătate Thera Group, pe un eşantion de 1.080 de persoane din toate zonele ţării şi din toate categoriile profesionale, cei mai mulţi candidaţi îşi doresc un loc de muncă în domeniul agriculturii (25%), construcţiilor (26%) sau în industria hotelieră (16%). Ca nivel salarial, 47% dintre candidaţi îşi doresc un salariu cuprins între 1.000 şi 1.500 euro în agricultură, construcţii, zootehnie, şoferi
profesionişti, industria petrolieră sau cea auto. Candidaţii necalificaţi se mulţumesc cu un salariu cuprins între 800 şi 1.000 de euro (78%).
 
FORMARE CONTINUA
Asociatia Comunelor din România (A.Co.R.) impreuna cu partenerul său, Structural ConsultingTM Group, organizeaza, în perioada 17-22 iulie 2011, la Lepsa (judetul Vrancea), un curs de specializare în „Competente Antreprenoriale” pentru 15 persoane cu domiciliul stabil sau resedința în mediul rural al judetelor Buzău si Vrancea.

EVENIMENTE
ONGFest 2011 - Festivalul national al organizatiilor neguvernamentale din Romania se transforma in 2011 in caravana. In perioada        9 septembrie – 16 octombrie, vor avea loc 10 evenimente, in 10 orase din tara. Economia sociala, voluntariatul si spiritul civic sunt principalele teme care vor fi abordate in cadrul festivalului. In perioada 29 iunie – 31 iulie, organizatiile sunt invitate sa se inscrie la eveniment.

Targul online HiPo.ro pentru absolventi. In perioada 16 iunie – 15 august 2011 se desfasoara pe portalul de cariera HiPo.ro. Targul online pentru absolventi. Evenimentul virtual se adreseaza in special absolventilor din promotia 2011 licenta si masterat. La targ participa companii de top care ofera in aceasta vara oportunitati entry-level sau programe de internship si traineeship.

14 iulie 2011 - Lansarea Cartei Albe a IMM-urilor din Romania, editia a-lX-a,  lucrare editata de Consiliul Nalional al intreprinderilor  private Mici si Mijlocii din Romania in colaborare cu Agentia pentru Implementarea proiectelor si programelor pentru IMM-uri.
 
TEHNOLOGIE – IT&C
Agenda Digitala pentru Romania, adaptata la cea europeana, va fi aprobata printr-o hotarare de guvern in urmatoarele luni, in conditiile in care masurile asociate agendei trebuie implementate de mai multe institutii.
 
Mai mute informatii pe siteul www.stpse.ro

 

Autor Redactia 14 Iulie 2011, 23:17 Editorial
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Litera 13  carti pdf gratis

 

 

Publicitate