Județul Brăila a pierdut încă 39 de mii de locuitori in ultimii 10 ani

De Mihai Vintilă 05 Ianuarie 2023, 17:42 Editorial

Conform datelor provizorii ale recensământului 2021 desfășurat datorită pandemiei în 2022, județul Brăila pierde 39760 de locuitori. Astfel, Brăila, ajunge în top patru al județelor care au pierdut cei mai mulți locuitori din România.

Dacă la recensământul din 1992 județul avea 392031 de locuitori și la cel din 2002 erau 373174 locuitori acum mai sunt doar 281452! Cu alte cuvinte de la Revoluție până azi județul Brăila a pierdut 110579 de locuitori!

Dacă la finalul comunismului orașul Brăila era pe locul 10 național acum cu greu se menține în primele 15!

De ce are loc această depopulare a Brăilei? Din motive evident economice. Migrația din județul nostru este una din cele mai accentuate din țară. Situația economică locală este printre cele mai rele din țară, administrațiile locale printre cele mai puțin performante. Din toate statisticile multianuale salariul mediu în județ este printre cele mai mici din țară de ani de zile iar situația economică este doar unul dintre aspecte.

Să înțelegeți cât de puțin locuit a ajuns județul nostru este suficient să îl comparăm cu județul Călărași, unul din cele mai mici din țară, de care ne despart doar 3000 de locuitori!

Datele acestui recensământ vor accentua și mai mult situația proastă a județului pentru că în baza lui se vor stabili alocațiile bugetare viitoare iar numărul de aleși locali va scădea în aproape toate comunele dar și la nivel de reprezentare națională.

Este nevoie de o politică economică coerentă de dezvoltare a județului și orașului Brăila pentru a mai putea reprezenta ceva pe harta României. Cu datele în față politicienii locali sper să înțeleagă dezastrul la care ne-au adus, în ceasul al 12-lea să își unească forțele pentru un scop comun acela de ridicare economică. Pentru că unde sunt bani lumea se va așeza, va plăti impozite și toți vor prospera.

 

 

Autor Mihai Vintilă 05 Ianuarie 2023, 17:42 Editorial
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii